YOGASTER

Hallo beste YogaSter abonnee,

Wat fijn dat je heerlijk meedoet met de ONLINE YOGA lessen van YogaSter!

Een online yoga les is ideaal want je kunt het altijd doen op jouw moment en plek naar keuze. Thuis in jouw eigen “yoga” kamertje, in de tuin of op je vakantiebestemming. Het is ideaal om op deze manier yoga te blijven beoefenen zeker wanneer je het nog wat spannend vind om naar de yogastudio te komen in deze Corona periode.

Op deze pagina komt wekelijks (begin van de week) een nieuwe les te staan die tijdens een groepsles (binnen of buiten) wordt opgenomen. Zo voelt het of je er toch een beetje bij bent. De les is een YIN yoga of een YIN-YANG yoga les en blijft drie weken online staan. In totaal staan er dan drie online lessen. Iedere week komt er een nieuwe les bij en gaat er een (oudere) les van af. Zo kun je als je wilt een aantal keer dezelfde les doen.

Wij wensen jou heel veel online yoga, adem & meditatie plezier! Blijf gezond & virusvrij!

Warme yogi groeten,
Team YogaSter

TIPS & TRICKS:

  • YOGA PLEK: Cre√ęer een fijne plek in jouw huis waar jij rustig yoga kunt doen. Misschien in de woonkamer, slaapkamer, op zolder of in een schuurtje. Maak het gezellig met wat kaarsjes, fijne verlichting, bloemen, een plantje, etc. Zet je laptop, iPad, tablet, of telefoon op een krukje zodat je als je ligt makkelijker op het scherm kunt kijken. Als het goed is zijn de lessen zo goed ingesproken dat je bij wijze van blindelings de les kunt volgen zodat je niet eens op het scherm hoeft te kijken. ūüôā
  • YOGA MOMENT: Vind je het nog lastig om jouw yoga-moment te vinden? Doe dan een les op de dag en tijdstip dat je normaal gesproken yoga doet in de yogastudio. Dan hou je je routine erin en blijft dat moment voor jou.
  • YOGAPROPS:¬†dit zijn allerlei hulpmiddelen die we gebruiken om beter in houdingen te komen. Vooral bij YIN yoga. Yogaprops zijn yogamat, bolster, meditatiekussen, blokken, yogariem, oogkussen, deken, hoofdkussentje, etc. Het belangrijkste is een yogamat. Goede & professionele matten zijn verkrijgbaar bij¬†YogaSter¬†en Ecoyogi.¬†Voordeligere matten zijn verkrijgbaar bij¬†Decathlon of de Action. Zo kun je bij de Action al een yogamat aanschaffen voor slechts ‚ā¨3,99.
  • Kijk ook eens naar de video hieronder met daarin handige tips om huishoudelijke middelen in te zetten als yogaprops.
  • Is jouw yogamat wat glad? Schuur het dan een beetje met een stukje schuurpapier. Vooral het gedeelte waar je handen en voeten staan in de neerwaartse hond.
  • MUZIEK:¬†wil je graag mooie (yoga) muziek op de achtergrond hebben tijdens de les, dan kun je deze Spotify playlist gebruiken die ik heb gemaakt. De online lessen worden namelijk zonder muziek opgenomen om eventuele ruis of slechte geluidsopname te voorkomen vandaar dat je zelf deze muziek kan toepassen op de achtergrond.
  • YOGA NIDRA:¬†is een oude yogavorm dat lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Het combineert ademwerk, een Sankalpa (een intentie), een (mindfulness) bodyscan, en een visualisatie.¬†De beoefening van Yoga Nidra is dus een beoefening van de yogaslaap die je naar hypnagogie brengt. Dit is een staat van bewustzijn die ervaren wordt in de periode tussen het wakker zijn en in slaap vallen. In de wetenschap is dit bekend als de zogenoemde Theta-hersengolven fase.¬†Yoga Nidra is een heel goede en fijne manier om te (leren) ontspannen. Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Yoga Nidra werkt ontzettend effectief en helend voor lichaam & geest. Geniet van de Yoga Nidra audio opname die hieronder staat.‚ú®