YOGASTER

GEZONDHEID & CORONA

Home > GEZONDHEID & CORONA

GEZONDHEID TIPS

Allereerst een aantal belangrijke basistips voor een gezond lichaam, geest en immuunsysteem:

 • Blijf in beweging! Dagelijks! Doe yoga, ademhalingsoefeningen, mediteer, wandel ±30 minuten in de natuur (bos, park, etc), fiets, zwem of doe een andere sport/bewegingsactiviteit waar jij blij van wordt.
 • Eet gezond! Eet dagelijks voldoende verse groente, fruit en noten (liefst biologisch).
 • Drink water! Iedere dag 2 liter water (liefst gezuiverd).
 • Vermijd koffie, alcohol, frisdrank, fruitsap uit pak.
 • Stop met roken. Roken is ontzettend slecht voor je gezondheid en verslechtert enorm de longen.
 • Beperk suikers en ongezonde voeding als snoepgoed, chips, vette snacks, ijs, fastfood, etc.
 • Vermijd kant en klaar maaltijden of sauzen. Eigenlijk alles waar een barcode op staat. Koop alles zoveel mogelijk vers (en biologisch).
 • Gebruik echte roomboter (ipv margarine bv Becel, hier zit microplastics en verf in).
 • Gebruik biologische olijfolie uit een glazen fles (geen plastic fles)
 • Vermijd BPA zoveel mogelijk. Hier een aantal tips voor een BPA-vrij leven.
 • Poets je tanden en tong ±3x per week met zuiveringszout oftewel baking soda (na de gewone poetsbeurt).
 • Gebruik tandpasta zonder fluoride (dit is gif).
 • Neem dagelijks vitamine D, C en zink. Dit is wetenschappelijk bewezen voor een goede weerstand en immuunsysteem.
 • Drink 1-3x per week het SUPER BOOST THEE. Zie recept hieronder.
 • Het dragen van een mondkap is schadelijk voor de gezondheid. Dit is wetenschappelijk bewezen.
 • Gebruik geen 5G op je telefoon of andere devices.
 • Zet je TV uit. Hier wordt veel angstaanjagende manipulerende informatie gedeeld wat grotendeels niet waar is en niet klopt.
 • Laat je niet leiden & lijden door angsten. Angst en stress zijn de grootste boosdoeners voor je gezondheid. Denk en blijf positief. Positieve, mooie en liefdevolle gedachten over jezelf, over een ander, over situaties, versterken je immuunsysteem en zorgen ervoor dat je optimistisch bent en blijft.
 • Pas krachtige & positieve affirmaties toe. Bijvoorbeeld: “Ik ben gezond, ik blijf gezond, ik voel me gezond”.
 • Maak plezier, lach en geniet van het leven. Met alle lieve mensen en dierbaren om je heen!
 • Knuffel er op los! Het prachtige hormoon Oxytocine komt dan vrij met al haar voordelen. Ze noemen het niet voor niets het knuffelhormoon! 🙂

Recept SUPER BOOST THEE

Een snel en eenvoudig te maken SUPER BOOST THEE, dat ontstekingen tegengaat, verkoudheid en griep voorkomt! Dit is echt pure gezondheid! Deze thee combineert alleen maar ongelooflijk krachtige ingrediënten die je lichaam gezond en sterk houden! De combinatie van kurkuma, citroen, kaneel, zwarte peper, honing en gember biedt een krachtige verbinding die anti-inflammatoire (ontstekingsremmer) eigenschappen heeft en rijk is aan antioxidanten en het versterkt je immuunsysteem!

BEREIDINGSWIJZE:
Maak eerst een heerlijke pot verse gember thee. Snijd een stuk van 1-2 cm gember in kleine stukjes, plaats dit in de theezeef en giet er kokend water overheen. Laat het ±5-10 minuten trekken.

Pers een halve citroen uit en doe dit in een theeglas. Voeg een halve theelepel kurkuma (geelwortel) poeder, zwarte peper en kaneel toe. Roer het geheel door elkaar. Als de gemberthee goed heeft getrokken en iets wat is afgekoeld maar nog steeds goed warm is (let op niet te heet), schenk dan tot ongeveer het theeglas tot ongeveer halverwege / 3/4 vol, voeg een theelepel biologische honing toe, roer het geheel goed door en drink de thee op door een rietje als het nog lekker warm is. Het rietje beschermt je tanden ivm het zuur van de citroen en eventuele verkleuring van de kurkuma.

Deze SUPER BOOST THEE kun je gerust 3x per week drinken ter preventie en als je merkt dat je ziek wordt dan mag je dit zelfs 2x per dag (ruim half uur na het ontbijt en avondeten) voor een aantal dagen achter elkaar drinken.

De overgebleven verse gember thee kun je daarna nog heerlijk verder opdrinken. Drink gember thee overigens vooral in de ochtend of vroeg in de middag. Gember is opwekkend en daarom niet echt geschikt als slaapthee. Echter ben je ziek dan kun je deze SUPER BOOST THEE wel voor het slapengaan drinken want dan zweet je namelijk alle afvalstoffen er goed uit.

Proost! Op een goede gezondheid!


Corona Protocol

In verband met het Corona virus nemen wij alle mogelijke extra hygiëne maatregelen in acht voor jouw en onze gezondheid. Graag verzoeken wij je vriendelijk om ons te helpen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Naast dit protocol hanteren we ook een intern protocol voor onze medewerkers.

Dankzij dit Corona-protocol, de super ventilatie in de praktijk ruimte en het gebruik van een ionisator ben ik er persoonlijk van overtuigd dat de kans zeer klein is dat je besmet kan raken met het Corona-virus tijdens een sessie.

Wat ook heel belangrijk is om te weten is dat oefentherapie, yogatherapie, yoga, adem & meditatie enorm bijdraagt aan een goede gezondheid. Het versterkt je immuunsysteem, verbetert je weerstand en bevordert welzijn. Juist in deze tijd hebben we dit extra hard nodig.

In de praktijk ruimte is er momenteel ruimte voor maximaal 8 deelnemers (voor de Corona was er plek voor 20 personen) per oefentherapie sessie zodat er meer dan voldoende afstand gehouden kan worden.


TOELICHTING VENTILATIESYSTEEM

 1. Allereerst zit er een dakrooster ventilatie bovenin de koof van het plafond. Dankzij dit zeer hoge plafond stijgt de (warme) lucht helemaal omhoog en dus ook de veel besproken aerosolen stijgen omhoog. Deze aerosolen gaan dan via het dakrooster direct naar buiten zodat het niet in de ruimte blijft hangen.
 2. Daarnaast is het ons geluk dat de praktijk ruimte in dit prachtige oude pand zit wat continue een super goede natuurlijke ventilatie heeft. Er zit namelijk een open richel ventilatie tussen de muur en plafond (zo waaien er regelmatig blaadjes naar binnen). Deze natuurlijke ventilatie is uiteraard het beste wat je kan hebben.
 3. Tevens staan de ramen altijd open bij warm weer. Is het minder goed weer of koud dan doen we de ramen open voor en na een les. Hierdoor blijft de praktijk ruimte extra fris, goed doorgelucht en van schone en zuivere lucht voorzien.
 4. YogaSter heeft een IONISATOR. Dit magische apparaat is enorm effectief in het onschadelijk maken van virussen en bacteriën maar ook van fijnstof, pollen, huisstofmijt, rook en nare luchtjes uit de lucht.
  Deze ioniserende luchtreiniger is een open ionisator en verspreidt geruisloos 35.000 biljoen negatieve ionen per seconde die als pingpong balletjes door de ruimte vliegen en zo virussen onklaar maken. Negatief is in dit geval positief, want deze negatieve ionen zorgen voor zuivering van de lucht en negatief geladen ionen werken gunstig op de gezondheid van mens en dier, verbeteren immuniteit en alertheid.
  Wist je dat in de natuur in het bos en bij watervallen worden bij metingen door wetenschappers wel 50.000 negatieven ionen per cm³ gemeten. In de bergen en bij zee is dit 5000 per cm³. Stadsrand, weide, veld 700-1500 per cm³. Stadspark 400-600 per cm³. Trottoir 100-200 cm³. In woning binnenstad 40-50cm³. En in gesloten gebouwen (waar geen ramen open kunnen en er geen natuurlijk ventilatie is) zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen en verzorgingshuizen etc. slechts 0-25 negatieve ionen per cm³.
  Dankzij deze IONISATOR en de uitstekende (natuurlijke) ventilatie die we al hebben in onze prachtige yogastudio wordt de lucht nu nog schoner en veiliger.
 5. Tot slot hangen er drie luchtbevochtigers elementen aan de verwarming. Deze luchtbevochtigers zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid in de praktijk ruimte op peil blijft zodat er altijd een goede luchtbevochtiging is. Door een hogere luchtvochtigheid krijgen virussen en bacteriën namelijk minder tot geen kans om te overleven. Tevens zijn luchtbevochtigers goed voor een algehele goede gezondheid zoals minder droge slijmvliezen, weg met droge huid, sneller herstel van griep en verkoudheid, betere nachtrust, en verbeterde concentratie.

BASISVOORWAARDEN DEELNAME AAN EEN BIJEENKOMST / SESSIE

 • Boek jouw plek online via de website (www.momoyoga.com/yogaster/register) of via de Momoyoga app.
 • Doe een GEZONDHEIDSCHECK(zie beslisboom hierboven) vooraf iedere sessie.
 • Personen met klachten blijven dus thuis (of verlaten de praktijk).
 • Personen die de trap naar boven lopen hebben voorrang op de personen die naar beneden lopen.
 • Voordat je naar de sessie kom was thuis je handig grondig.
 • Ontsmet de handen nogmaals bij binnenkomst met het desinfectie spray (in de gele plantenspuiten) dat op de trap en balie staat.
 • Voor extra hygiene is er een schoenverbod in de praktijk. Trek je schoenen altijd UIT & AAN in de gang of in de garderobe en laat ze daar staan!
 • Loop dus nooit op je schoenen door de praktijk ruimte of naar je mat toe en zet ook niet je schoenen naast je mat (ivm eventuele natte / modderschoenen op het schone tapijt).
 • Telefoons gaan UIT of laat ze thuis. We streven naar een straling- en Wifi vrije ruimte.
 • Nies, kuch en hoest altijd in je elleboog.
 • Eigen schone handdoek meenemen is verplicht.
 • Neem ook een schone washand mee voor het oogkussen.
 • Neem zoveel mogelijk je eigen yogaprops mee (mat, blokken, bolster, kussen, deken, oogkussen, etc)
 • Gebruik van praktijk yogaprops is mogelijk maar gebruik en leg altijd jouw handdoek(en)/kussensloop over het bolster/(hoofd)kussen (ivm contact tussen gezicht/neus/mond en het materiaal).
 • Alle yogaprops worden 1-voor-1 gepakt en opgeruimd uit de yogaprop kast. Hou afstand van elkaar.
 • Deelnemers die het dichts bij de yogaprop kast zitten mogen als eerste alle spullen opruimen en de praktijk verlaten. Hiermee voorkomen we dat andere deelnemers over hun heen moeten hangen om de spullen op te ruimen.
 • Het reinigen van praktijk yogaprops is na gebruik verplicht. Reinigingsmateriaal is aanwezig.
 • Gooi het gebruikte (vieze) schoonmaakdoekje in de wasmand.
 • Kom in je yoga kleding naar de praktijk en met een gevulde waterfles.
 • Kom op slippers of in ieder geval schoenen die snel en makkelijk aan en uit gaan.
 • Neem zo min mogelijk overige spullen mee naar de praktijk.
 • De praktijk wordt dagelijks intensief gereinigd.
 • Laten we svp de discussie over Corona buiten de praktijk doen zodat we ook echt kunnen ontspannen en genieten van een sessie.
 • Heb je een vraag, kom dan voor of na de les even naar de docent.

Hartelijk dank voor je begrip en medewerking bij deze tijdelijke maatregelen.We wensen je heel veel oefentherapie, yoga, adem & meditatie plezier! Geniet ervan!

Gezonde groet,

Namasté,
Team YogaSter

 


★ Yogatherapeut (C-IAYT 800) International Association of Yoga Therapists (IAYT) ®
★ Yoga Therapy Supervisor Case Studies @ The Yoga Therapy Institute (YTI)
★ Advanced Yoga Teacher (E-RYT 500+) @ Yoga Alliance® International
★ Lid van Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)
★ Lid van European Union of Yoga (EUY)
★ Paramedische Praktijk: AGB-codes: 90064654  &  90105381