YOGASTER


EXTRA’S

★ Artikel: ““Leer met humor naar nare gedachten kijken“”. Negatieve gedachten bestrijden? Gijs Jansen, specialist in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), gelooft er niet in. ‘Kijk met humor naar wat je brein allemaal aan ellende produceert. Dat kan je lijden verlichten.’

★ Video: “Time to ACT! – Defusie“. Dit is een videofragment behorende bij het boek Time to ACT! waar het proces van Defusie wordt geïllustreerd. In het boek staat per video een uitgebreide reflectie vermeld. Voor meer informatie over ACT kijk op www.actinactie.nl.

★ Artikel: “Leuk ouder worden – Hoe doe je dat?“. Een langer leven komt steeds meer binnen handbereik. De vraag is of we het ook echt wíllen. Immers: hoe vullen we al die extra jaren zinvol in? Ouder worden is een kunst. En goed oud worden, dat begint nu.

★ Artikel: “Zo blijf je de hele dag makkelijk kalm en aanwezig“. Merk je wel eens dat je gespannen schouders hebt? Dat je je kaken op elkaar klemt? Misschien houd je op bepaalde manieren wel je adem in en heb je het niet eens door? Misschien span je je buik wel eens aan en heb je moeite met je spijsvertering. Je merkt misschien wel dat je je door het leven heen jaagt, door al je taken, zodat je maar aan het volgende ding toekomt. Misschien besteed je niet volledige aandacht aan je leven en voelt het allemaal als een soort autopiloot. Als dat zo is, ben je echt niet de enige.


★ Artikel: “Mediteren kun je leren“.

★ Artikel: “Alles over gember: 10 redenen om gemberwortel volop te gebruiken“.

★ Artikel: 6 drankjes die je kunt drinken om je hormonen in balans te houden (inclusief recepten!)

★ Artikel: “De wonderbaarlijke geneeskracht van zuiveringszout (baking soda) met citroensap“.

★ Artikel: “En 40 dingen meer die je met zuiveringszout (baking soda) kunt doen“.


★ Artikel Volkskrant: “Als je ademhaling het leven moeilijker maakt (en hoe het beter kan)“. Een mooi artikel in de Volkskrant. Echter heeft het wel twee correcties nodig. Allereerst is ademhaling niet een nieuwe manier om stress te bestrijden. Ademhalingstechnieken zijn al minstens 5000 jaar oud en het is al jaren wetenschappelijk bekend dat dit een van de beste methodes is om klachten als stress, burn-out, vermoeidheid, en geestelijke- en lichamelijke gezondheidsklachten te bestrijden. Wat wel een mooie ontwikkeling is dat er steeds meer aandacht voor de ademhaling komt in de reguliere zorg om zo gezondheidsklachten te bestrijden ipv patiënten gelijk maar onnodige en ongezonde (chemische) medicatie voor te schrijven. Ten tweede schrijft de Volkskrant dat de halspieren tot de primaire ademhalingsspieren behoort. Dit klopt helaas ook niet want zij behoren tot de secundaire ademhalingsspieren. De primaire zijn de buikspieren, het middenrif en de tussenrib spieren.

★ Artikel Trouw: “Ademhalen leer je niet uit een boek, daar is het te complex voor“.

★ Artikel & video : “Door goed te leren ademen kreeg Ad zijn leven terug: ‘Het is een wonderbare opstanding“. Disfunctioneel ademhalen doet circa 10% van de Nederlandse bevolking. Disfunctioneel ademhalen is dat je chronisch jaren lang verkeerd ademhaalt en daardoor uiteindelijk ziek wordt.

★ Hoe is jouw ademhaling? Merk je dat deze niet soepel en lekker loopt? Heb jij interesse om goed te leren ademhalen? Als yogatherapeute ben ik gespecialiseerd in de ademhaling. Via een 1-op-1 sessie gaan we samen eerst goed kijken hoe je ademhaling loopt. Waardoor is deze (verkeerde) ademhaling ontstaan? En bekijken we welke ademhalingstechniek(en) het beste bij jou past om weer te herstellen van de klachten die je hebt. Bel, app of mail me voor al jouw vragen naar 06-29115076 of info@yoga-ster.nl.


★ Artikel: “Lichamelijke klachten? Je lichaam probeert je letterlijk iets te vertellen”.

★ Boektip: ‘Meer brein, minder medicijnvan Dr. Lissa Rankin.

★ Een inspirerende speech: “The Wisdom of a Third Grade Dropout Will Change Your Life” by Rick Rigsby

★ Ontmoet shifu Shi Heng Yi in zijn TEDx Talk over zelfontdekking en ontdek waarom regenval een essentieel onderdeel is van elke bloei en elke kleine stap een deel uitmaakt van de reis naar de hoogste top. De hindernissen op weg naar zelfontdekking en persoonlijke groei zijn gemakkelijk te overwinnen. Hoe? Beluister zijn Tedx Talk :)! TEDx talk: Master Shi Heng Yi – “5 hindrances to self-mastery / 5 hindernissen voor zelfbeheersing | Shi Heng YI


★ Zondag 21 juni: INTERNATIONALE YOGADAG: YOGA IS INDIA’S CADEAU AAN DE WERELD

★ Jaren geleden heb ik een inspirerende lezing “Master Your Hormones” gevolgd van Ir. ing. Mohammed Boulahrir van de PowerAcademy . Hij is Orthomoleculair therapeut & Klinisch psycho neuro immunoloog en weet alles over hormonen en de gezondheid. Sindsdien ben ik fan van hem en ontvang ik regelmatig een nieuwsbrief met mooie blogs. Deze week gaat zijn blog over “Zit jij vol levenslust? (dit is het geheim)”.

★ Een andere favoriet is en blijft Mooji (Moojibaba). Gisteren plaatste hij de volgende krachtige en helende mantra online: “A peaceful mind in 5 minutes – “Pure Awareness I Am“.

Wees Loyaal Koop Lokaal en win… Doe mee met buitenyoga lessen en ontvang na iedere les een voucher met een code en maak kans op mooie prijzen. Vier hoofdprijzen of een van de vele andere prijzen. De actie loopt tot zondag 5 juli.


★ Webinar met Pierre Capel “Wat doet angst voor een virus met een immuunsysteem?“. Dhr Capel is emeritus hoogleraar die de wetenschap een warm hart toedraagt en zijn kennis voor een breed publiek toegankelijk wil maken. Dit is zeer interessant webinar als je écht wilt weten hoe een virus werkt. Ook mooi is te horen dat Dhr Capel meermalen aanhaalt hoe goed beweging, yoga en meditatie is voor je gezondheid en je immuunsysteem.

★ Artikel: Edelsteenwater: zo maak je je eigen helende kristalwater.

★ Artikel:Hoe houd je je lymfeklieren en lymfestelsel gezond? (Het meest onderschatte orgaan).

★ Artikel: “Chronische pijn: als je lichaam oud zeer niet los kan laten”.

★ Artikel: “De overgang van de derde naar de vijfde dimensie: wat betekent dit voor jou“.

★ Artikel: “10 Dingen die gezond lijken, maar dat waarschijnlijk niet zijn”.


★ Boektip: “Ho’oponopono” biedt een andere kijk op vergeving en verzoening. Het Hawaïaanse vergevingsritueel wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe dit sjamanistische ritueel werkt. Iedereen is met elkaar verbonden, ondanks gevoelens van onthechting of eenzaamheid. En er zijn maar vier zinnen nodig om tot jezelf en tot elkaar te komen: het spijt me, vergeef me, ik hou van je, dank je. Met behulp van Ho’oponopono leer je moeilijke relaties en gebeurtenissen uit het verleden, maar ook onvoorwaardelijke liefde te accepteren. Zo kun je nare situaties ombuigen in leerzame ervaringen.

Compassie Oefening met Nadine Carter. Deze compassie oefening helpt je wanneer je boos bent op iemand, je vijandigheid voelt waardoor je ruzie krijgt. Begrip voor waar de ander vandaan komt maakt dat je uit de verwijten kunt stappen, weer kunt verbinding en praten met elkaar.

★ Artikel: “Ervaar jij voldoende zelfliefde?” Plus tips om meer van jezelf te houden.

★ Artikel: “Yin Yoga“. Wat is Yin yoga en waar komt het vandaan? In dit artikel lees je er alles over!


★ Artikel: “Probiotica: helpen zuiveldrankjes, kefir en kombucha je darmen?“.

★ Artikel: Kombucha. Wat is het en is het gezond?.

★ Artikel: “Deense leerlingen tonen gevaar van Wifi aan met experiment“.

★ Artikel: “Is 5g slecht voor onze gezondheid? De tijd dringt om je stem te laten horen”.

Gratis 30-dagen proeven van online yoga lessen plus van een persoonlijke yoga cursus bij Yoga International.

★ Artikel: “5 bijzondere lessen die je mee kunt nemen uit de coronatijd“.


★ Interview Maurice de Hond en Pim van Galen: “We worden onnodig bang gemaakt“.

★ Artikel: Twentse specialisten zijn klaar met ‘angstige’ 1,5 meter: ‘Langdurige stress verzwakt weerstand’.

★ Artikel Psychologie Magazine: “Vriendschap“. Vrienden zijn heel belangrijk. Ze vergroten onze veerkracht en ons levensgeluk. Tijdens het gezamenlijk beoefenen van yoga ontstaan er ook prachtige vriendschappen. Wij mensen zijn sociale wezens: we hebben anderen nodig om ons gelukkig te voelen. Die ons zien en begrijpen en ons het gevoel geven erbij te horen.

★ Artikel Sante: “Ademen“. Ademen: het klinkt zo simpel. En toch doen de meeste mensen het verkeerd, zeggen deskundigen. Tijd dus om in te tunen op je ademhaling. Want bewust ademen brengt je lichaam én je geest tot rust. Wil jij jouw ademhaling eens onder de loep nemen en beter gaan toepassen. Tijdens 1-op-1 yogatherapie kunnen we hier volop aandacht aanbesteden. Bel, app of mail me naar 06-29115076 of info@yoga-ster.nl voor meer informatie.

★ Muziek via YouTube: Tina Turner – Lotus Sutra / Purity of Mind (2H Meditation). Tina Turner haalde veel kracht uit het Boeddhistische geloof, waartoe ze zich jaren geleden heeft bekeerd. Dit inspireerde haar voor het maken van prachtige mantra’s & meditatie muziek.


★ Artikel: “De weg naar meer veerkracht” / Psychologie Magazine

★ Blog: “Maak met je persoonlijke Sankalpa je wensen waar” / Yoga Online.

★ Meditatie techniek “Antar Mouna” / Yogaboetiek

★ Boektip: “Ki – kracht van binnenuit“. In dit aangrijpende en meeslepende verhaal maken we kennis met een zakenman (Peter) die ogenschijnlijk alles voor elkaar heeft, maar in werkelijkheid vast dreigt te lopen. Om een burn-out te voorkomen, is een drastische omslag noodzakelijk. In een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, maakt hij als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki. Pas nadat Peter de beproevingen heeft doorstaan, wordt hij ingewijd in de Ki-kennis.
Wat is Ki? Ki is de kracht van binnenuit die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. Het is geen hoogdravende filosofie, maar een eenvoudige en praktische manier om snel in je kracht te komen. Ki haalt je uit je hoofd en geeft je de kracht en de rust van een boeddhistische monnik.


★ Artikel: “Waarom stilte zo weldadig is?” van Happinez.

Lachen is gezond. Lachen met anderen heeft een regulerend effect op ons zenuwstelsel, stimuleert onze ventrale vaguszenuw en geeft een gevoel van welzijn … Ik hou van lachen met mijn jullie, vrienden en familie, zelfs online! Wat of wie maakt jou aan het lachen?… Kijk hier een video van mijn yogatherapeut docent Montserrat waar ze hier meer over uitlegt. Zondag 3 mei “Internationale dag van de Lach”. Op deze dag worden in meer dan 65 landen ter wereld lach-manifestaties georganiseerd om aandacht te vragen voor vrede en het belang van de lach voor vriendschap en verbroedering.

★ Artikel: “Houd je ogen flexibel met oogyoga” van Happinez.

★ Video: “Oogyoga” van EsTaYoga

★ Video: TEDxAmsterdam – Wim Hof ​​is een Nederlandse wereldrecordhouder, avonturier en waaghals, gewoonlijk de Iceman genoemd vanwege zijn vermogen om extreme kou te weerstaan. Hij heeft negen wereldrecords, waaronder een wereldrecord voor het langste ijsbad. Wim brak zijn vorige wereldrecord door 1 uur, 13 minuten en 48 seconden ondergedompeld in ijs te blijven bij Guinness World Records 2008. Hof beschrijft zijn vermogen om extreme koude temperaturen te weerstaan ​​als zijnde in staat om zijn eigen thermostaat met zijn hersenen op te draaien.


Binaural Beats:

★ Video: “A simple, powerful prayer in challenging times” van Mooji.

Persoonlijke groei: Een gelukkig leven begint bij jezelf! Je mooiste liefdesrelatie, je grootste geluk, mooiste carrière en zelfs je gezondheid beginnen bij de liefde die je voor jezelf voelt. Hoe jij met jezelf van binnen omgaat bepaalt hoe je leven er aan de buitenkant uit ziet. Ontdek hier je oude patronen zodat je nieuwe keuzes kunt maken die leiden tot de beleving die je zo graag wil. Start vandaag nog met de gratis -Heart Defender- test die je hier binnen enkele minuten inzicht in geeft!

Online yoga les: YIN yoga les (50 minuten) van Yoga Magazine.


★ Video: “The science behind Yoga” met Bruce Lipton Ph.D, Sat Bir Khalsa Ph.D, Dr. Mithu Storoni en vele andere experts op het wetenschappelijk onderzoek achter de voordelen van yoga. Van oude wijsheid tot moderne wetenschap, ga mee op een reis door yoga.

★ Artikel: “Harvard University urges people to perform yoga every morning to fight COVID-19” van The Youth.

★ Artikel “Leven vanuit compassie” van Nieuwetijdskind Magazine.

★ Blog: “Van angst naar vertrouwen” van Chantalle Kamycki.

★ Video “How to survive Coronavirus” van Prince Ea. Na 100 uur onderzoek heeft hij een evidence-based voedingsstrategie ontwikkeld die jou zal helpen.


★ Een krachtige affirmatie die je elke dag kunt toepassen: ik ben vertrouwen, ik heb vertrouwen en ik leef in vertrouwen! Alles komt goed!

★ Ken je Mooji al? Ik vind hem geweldig. Zijn prachtige stem, intelligentie en wijsheid is een genot om naar te luisteren en een grote inspiratie. Geniet van deze mooie geleide meditatie “Inner Silence.

★ Artikel: De 10 krachtigste volledig natuurlijke ‘antibiotica’ die we kennen.

★ Artikel: Leren accepteren, zo doe je dat! van Lonneke van Oostveen.

★ Video: Thuiswerken met Van Kooten en De Bie uit 1986 😉


TIP: creëer een fijne plek in jouw huis waar jij rustig yoga kunt doen. Misschien in de woonkamer, slaapkamer, op zolder of in een schuurtje. Maak het gezellig met wat kaarsjes, fijne verlichting, bloemen, een plantje, etc. Zet je laptop, iPad, tablet, of telefoon op een krukje zodat je als je ligt makkelijker op het scherm kunt kijken. Als het goed is zijn de lessen zo goed ingesproken dat je bij wijze van blindelings de les kunt volgen zodat je niet eens op het scherm hoeft te kijken. 🙂

TIP: vind je het nog lastig om jouw yoga-moment te vinden? Doe dan een les op de dag en tijdstip dat je normaal gesproken yoga doet in de yogastudio. Dan hou je je routine erin en blijft dat moment voor jou.

TIP: is jouw yogamat wat glad? Schuur het dan een beetje met een stukje schuurpapier. Vooral het gedeelte waar je handen en voeten staan in de neerwaartse hond.

★ Ken je ze al? David en Arjan van “365 dagen succesvol“? Hun missie is dat Nederland het gelukkigste land ter wereld is. Zelf ben ik al best wel fan van ze want ze zijn enorm inspirerend. Afgelopen week deelde Arjan een video over: Hoe houd je vertrouwen in een lastige situatie zoals dit?

Flow organiseert, samen met mindfulnesstrainer Karin Hoens, een gratis serie online Mindfulness bijeenkomsten via Zoom.  De 30 minuten sessies zijn op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Een vraag van nu wordt behandeld. Over alles wat er op ons afkomt in deze tijd. Over angst en stress, over verlies aan controle, over oog houden voor de mooie dingen en hoe je voor jezelf kunt zorgen en meer. Vervolgens begeleidt Karin je bij een korte meditatie, deelt ze nuttige tips en bespreekt ze vragen. Ze eindigt met het meegeven van een oefening (iets om te schrijven of tekenen) om thuis kunt doen, voor jezelf – als je er tijd voor hebt natuurlijk.

★ Vandana Shiva is een Indiase geleerde, milieuactivist, voorstander van voedselsoevereiniteit en anti-globaliseringsauteur. Haar boeken zoals oa “Wie de wereld nu echt voedt“, en “ONENESS vs THE 1%” zijn wereldwijd bekend. Maak kennis met haar in deze video: over de aarde en voedsel.

Artikel: “Why slowing your breathing helps you relax” van de BBC.

★ De “DAPA Dutch Academy of Performing Arts” heeft een mooie clip gemaakt van een prachtig nummer “Baba Yetu” voor verbintenis en het verenigen met elkaar in deze Coronatijd.


★ YOGAPROPS… wat heb je eigenlijk allemaal nodig om thuis fijn je ONLINE YOGA te kunnen doen? Hierbij wat handige tips. Verkrijgbaar bij iedere supermarkt of je hebt het al in huis. Lekker makkelijk en voordelig.

1) yogamat (deze prop is absoluut de moeite waard om een goede aan te schaffen)
2) klein hoofdkussentje (van de bank of slaapkamer)
3) yogariem (broekriem, stropdas, stevige sjaal)
4) twee yogablokken (wc-rollen, keukenrollen, blikken soep, plastic bakjes, boeken, etc)
5) meditatiekussen (rol een grote badhanddoek op tot een stevig kussen)
6) yogabolster (een nieuwe volle zak met ±8-10 rollen wc-rollen of een oprolde slaapzak in een hoes)
7) deken
8) oogkussen (sjaal, handdoekje, dikke sok)
Wil je jezelf eens goed verwennen met echt goede kwaliteit yogaprops kijk dan eens op: YogaSter,en/of Ecoyogi. Een heel mooi & waardevol (vervroegd) verjaardagscadeau!?

 

★ ACHTERGRONDMUZIEK: wil je graag mooie muziek op de achtergrond hebben tijdens de les, dan kun je deze Spotify playlist gebruiken die ik heb gemaakt. Ruim 3 uur lang heerlijke ontspannende (yoga) muziek.

De kracht van MANTRA’s... zo mooi om te zien hoe het zingen van mantra’s momenteel in het ziekenhuis Alcorcón in Madrid, Spanje, wordt toegepast. Het creëert verbinding, kracht, vertrouwen en positive energie.

Artikel: Viroloog Marion Koopmans beantwoordt de prangendste vragen over corona, de Nederlandse aanpak en wat je nu kan doen.

★ Na het zien van dit filmpje “The safe sneeze” van Mythbusters, nies, hoest en kuch je voortaan altijd in je elleboog! Met of zonder Corona… altijd!

★ Meneer Hans legt het duidelijk uit in deze video. Via cijfers en deskundigen geeft hij aan dat wij absoluut geen angst en/of in paniek hoeven te hebben over het Coronavirus.

★ In deze video De stressreactie doorbreken door dankbaarheid deelt neurowetenschapper Dr. Joe Dispenza hoe je de stressreactie kunt doorbreken met verhoogde emoties zoals je nu eventueel ervaart in deze Coronavirus-crisis en wat er op biologisch niveau gebeurt.

Happinez legt deze video van Dr. Joe Dispenza nog even mooi uit in dit artikel “Dit is hoe dankbaarheid je immuumsysteem kan verbeteren“.

★ Prince Ea volg ik al jaren op Instagram. Hij brengt erg mooie boodschappen op een bijzondere en stoere manier. Hier zijn laatste video “Before you catch the virus.” Laat je nooit leiden door angst.

 


 

Heb jij inspirerende tips dat gaat over oa de gezondheid, positiviteit, onderzoeken en/of yoga in de vorm van filmpjes, leesmateriaal, muziek, boekentips, artikelen, etc, stuur ze dan svp door naar mij via e-mail of WhatsApp (06-29115076)! Altijd fijn om dit met elkaar te delen. ✨

 


21-day abundance meditation challenge van Deepak Chopra

Deepak Chopra. Wie ken hem niet? Samen met Oprah Winfrey heeft hij mooie meditaties gecreëerd. Deze prachtige “21-dagen van overvloed” meditatie is de moeite waard om 3 weken lang iedere dag te doen. Beluister dagelijks een nieuwe meditatie (±12-15 minuten) en doe dit consequent 21 dagen achter elkaar. Dus vanaf dag 1 tot en met dag 21. Bij iedere dag staat er een opdracht bij. Kijk of je dit ook kunt doen voor extra verdieping van overvloed maar voel je niet verplicht. Het fijnste luistermoment is in de ochtend zodra je wakker wordt. Lekker liggend in bed. Of tijdens je eindontspanning liggend op je matje. Maar het kan ook tijdens je siesta of voordat je gaat slapen. De prachtige rustgevende stem van Deepak zal je ongelooflijk veel rust, wijsheid & ontspanning geven. Geniet ervan!
PS Op zijn website staan overigens nog veel meer inspirerende podcasts, interviews en meditaties. De moeite waard om te bekijken en beluisteren.

“There is a lie that acts like a virus within the mind of humanity. And that lie is, that there’s not enough good to go around, that there’s lack and there’s limitation and there’s just not enough. The truth is that there’s more than enough good to go around. There are more than enough creative ideas. There is more than enough power. There is more than enough love. There’s more than enough joy. All of this begins to come through a mind that is aware of its own infinite nature. There is enough for everyone. If you believe it, if you can see it, if you act from it, it will show up for you. That’s the truth.” ~ Michael Beckwith

Opdracht dag 1:

Schrijf in een notitieboek, dat je hebt uitgekozen voor dit proces, een lijst van 50 mensen die een toegevoegde waarde hebben gehad in je leven of die volgens jou iets van je hebben weggenomen..

De lijst moet 50 namen bevatten. Het belangrijkste is dat je tijdens het schrijven de reden voor je keuze moet ervaren. Onthoud de goede dingen in elke persoon en wat hij/zij in je leven heeft gebracht, laat degenen los waarvan je denkt dat ze iets van je hebben weggenomen en vergeef ook, en bedenk ook wat ze aan je leven hebben toegevoegd of je beter hebben gemaakt .

Ik wens je veel plezier terwijl je dit doet!

En een motto voor de dag: ‘Gisteren was een goede dag. Vandaag wordt een mooie dag en morgen een prachtige dag. ‘

Ik wens je een dag vol goedheid en overvloed!

Opdracht dag 2:

Maak een lijst namen van mensen die je als succesvol beschouwt. Het aantal is hierbij niet belangrijk. Het kunnen familie, vrienden of kennissen zijn. Denk aan mensen die hun missie(s) in het leven verwezenlijken en gelukkig zijn. Met ‘succesvol’ wordt niet (alleen) materiële rijkdom bedoeld, maar denk ook in termen van geluk, liefde en tevredenheid.
Onthoud dat hoe meer je je met de opdrachten en meditaties verbindt en geeft, des te meer je zult ontvangen.

Heb een prettige meditatie en een bloeiende dag!

Opdracht dag 3:

Laten we een spelletje spelen. Denk aan het begin van de dag aan een kleur die je in je leven wilt brengen of dat je wilt uitnodigen, en wees vervolgens alert om te zien hoe en wanneer het universum je deze kleur de hele dag laat manifesteren. Schrijf ’s avonds, voordat je naar bed gaat, jouw ervaringen op in je notitieboekje. Heb je iets gezien dat verrassend of zinvol was? Dit spel lijkt misschien eenvoudig, maar als je ziet dat je elke gewenste kleur in je leven kunt uitnodigen en het in je ziel kunt voelen, zul je beginnen te begrijpen dat de kracht van manifestatie veel verder gaat dan dergelijke eenvoudige gevallen.

Opdracht dag 4:

Maak in jouw notitieboek een lijst van al je financiële schulden: creditcards, persoonlijke leningen van andere individuen of van de bank…

Alles wat je maandelijks moet betalen, moet inbegrepen zijn (huur, water, elektriciteit, internet, gsm-rekeningen …).

Dan met vreugde …

Teken op papier: bankbiljetten, cheques, wat je maar het beste vindt, om alle schulden af ​​te betalen die je in de vorige activiteit hebt vermeld. Gebruik je vrijheid, creativiteit en visualisatie om oplossingen en financiële overvloed te creëren.

Vergeet niet om beperkende gedachten los te laten over wat er nodig is om dat bedrag daadwerkelijk te ontvangen: je hoeft misschien niet zoveel te werken als je dacht voor dergelijke beloningen, maar actie is zeker vereist. Voel de voldoening om dat geld te ontvangen en je schuld af te betalen alsof het iets absoluut echts is.

Laat je lichaam en hersenen geloven dat wat er gebeurt echt is en laat dat gevoel van bevrediging en bevrijding dat eruit voortkomt inwerken!

Opdracht dag 5:

Vandaag schrijven we de volgende bevestiging in ons speciale notitieboek. Het moet minstens 5 keer met de hand worden geschreven. Je kunt het ook 8 keer doen omdat het nummer 8 gerelateerd is aan financiën, maar het mag zoveel als je wilt. Het doel is hier om deze benadering in ons onderbewustzijn te brengen, zodat we een vriendschappelijke relatie met geld kunnen hebben. We kunnen tenslotte niet aantrekken wat we niet leuk vinden.

Bevestiging:

Ik, [jouw volledige naam], begin vandaag een nieuwe relatie met geld te creëren. Geld is nodig en nuttig voor mijn materiële groei en welzijn. Geld kan positieve dingen in mijn leven brengen. Mijn succes brengt geld en rijkdom voor mij en voor de mensen om me heen. Ik verdien het om succesvol te zijn en financiële overvloed in mijn leven te hebben. Geld is mijn vriendelijke hulp en waar ik ook investeer, het groeit in waarde. Succes en geld volgen mij altijd, hier en nu. Ik vraag mijn voorouders, die door geldgebrek in moeilijkheden verkeerden, mij te zegenen, mij van het familiekarma te verlossen en mij toestemming te geven om anders te doen.

Vervolgens mag je deze hardop lezen en er een geluidsopname van maken. Luister naar jezelf, die deze woorden zegt. Onthoud dat we de programma’s in ons onderbewustzijn veranderen.

Deze taak is erg belangrijk en een van de langste. Voer het rustig uit; ons brein leert zich te registreren als gevolg van de lange herhaling. Het idee achter deze opdracht is om bepaalde overtuigingen, die diepgeworteld kunnen zijn en ons niet dienen, te herprogrammeren via ogen-hand-brein. Ons brein leert door herhaling. Bereid dus jouw hand voor om te schrijven en om je aan deze zinnen te verbinden en zo jouw interne relatie met geld te harmoniseren.

Onderzoek je potentieel om te creëren wat je maar wilt 💛

Opdracht dag 6:

Maak een lijst met namen van mensen of situaties waarvan je denkt dat ze op de een of andere manier je energie verbruiken en wegnemen. Je kunt de lijst gebruiken die je bij opdracht #1 hebt gemaakt maar kom niet in conflict, we hebben het over energie.. Het kunnen namelijk ook mensen zijn die ook hebben bijgedragen aan je groei. Ze kunnen dichtbij je staan of niet. Het belangrijkste is om het gevoel van ongemak te herkennen. Ook als je dit ongemak niet altijd bij deze persoon hebt.

Denk aan buren, collega’s, werkgevers, partners, familie, mensen die je niet accepteren voor wie je bent. Schrijf in alle rust de namen van mensen op die je, nu en in het verleden, uit je centrum trekken.

Als ’toetje’ mag je achter elke naam een korte persoonlijke boodschap (zegen) schrijven en ze het beste wensen. 💫

Veel geluk en geweldig dat je er nog bij bent! 🙏🏻

Opdracht dag 7:

Citaat van de dag:
“Welvaart komt zonder moeite tot mij. Ik maak deel uit van een geheel. Dankbaar, dankbaar, dankbaar!”

Zoek ten minste 5 rekeningen waarin je in jezelf hebt geïnvesteerd en schrijf achter elk van hen het volgende:
“Iedere investering die ik doe in dingen die mijn vermogen & mijzelf doen groeien, zal 7-voudig naar mij terugkeren.”

Gebruik iedere keer, dat je iets aanschaft, deze woorden bewust. Onthoud dat je deze woorden met een gevoel van vreugde en liefde herhaalt.

Opdracht dag 8:

Gefeliciteerd! Je eerste week zit erop! In deze tweede week gaan we verder in het vergroten van het overvloedsbewustzijn!

Het motto van vandaag: ‘Ik hou van mezelf en accepteer mezelf zoals ik ben. Overvloed komt van binnenuit. Dankje, dankje, dankje.”

Schrijf 5 neigingen/ karakteristieken/ grenzen/ beperkingen die je hebt waarvan je denkt dat ze je beperken. Die ervoor zorgen dat je niet echt krijgt wat je werkelijk wilt. Dit kan materieel of immaterieel zijn.  Neigingen die je wilt verbeteren/oplossen, zodat de dingen beter stromen in je leven.

Probeer te focussen en ga zo diep als je kunt. Voel diep in je hart wat die neigingen zijn. We zullen het Licht pas vinden als we onze Schaduwen onder ogen zien. Wij zijn een! Veel liefde!!!

Opdracht dag 9:

Kies uit de 5 beperkende dingen die je in opdracht dag 8 hebt geïdentificeerd, 2 die je wilt ontwikkelen. Bepaal je actieplan om deze gebieden te verbeteren. Neem een ​​spraakbestand op of schrijf je actieplan op.

Het motto van vandaag: “Vandaag besluit ik gelukkig te zijn en ga ik elke uitdaging met vriendelijkheid aan. Ik ben liefde.”

Fijne dag!

Opdracht dag 10:

Schrijf in je notitieblok de volgende beschrijving van je moeder:

– Haar positieve eigenschappen.
– Haar minder positieve eigenschappen.
– Wat je van haar geleerd hebt.
– Wat je dichter naar haar toe brengt.
– Wat afstand tussen jullie creëert.

Als je moeder niet meer fysiek bij ons is, focus dan op haar, verbind je met haar en schrijf op wat je bij de genoemde punten voelt.

Het motto van vandaag: “Bedankt voor alle overvloed aan liefde, rijkdom en gezondheid die er bestaat.” Bedankt, bedankt en bedankt !!!

Opdracht dag 11:

Vraag je moeder wat haar grootste pijn/teleurstelling is. Vraag haar ook wat haar droom was, die wat ze niet bereikt heeft.

Als je moeder niet meer fysiek bij ons is, focus dan op haar, verbind je met haar. Spreek door je hart over je gevoelens.

Het motto van vandaag: “Ik heb alle mogelijkheden om te creëren wat ik wil!”

Fijne acceptatiedag en veel liefde voor jullie allemaal!!

Opdracht dag 12:

Lees de beschrijving van je moeder die je op dag 11 maakte nogmaals door. Onderzoek de ervaringen in het dagelijks leven die je hebt en de patronen die terugkeren. Is er een patroon dat zich herhaalt en dat je herkent bij en deelt met je moeder? Hoe uit dit patroon zich? Schrijf deze antwoorden in je notitieboek op.

Het motto van vandaag:
‘Mijn hele wezen vergeeft me en bevrijdt me.
Ik wens mezelf al het geluk.
Dankje, dankje, dankje!!!”

Heb een geweldige dag! 🌞

Opdracht dag 13:

De opdracht van vandaag is om te genieten van de kleine dingen in het leven waardoor we omringd worden. Op het moment dat je de kleine dingen tegenkomt, denk er dan aan dankbaarheid te ervaren, zeg eens “Dankjewel! 🙏🏻” Schrijf aan het einde van de dag ten minste drie dingen op waarin overvloed zich aandiende.

Het motto van vandaag: ‘Ik ben blij omdat ik dat heb besloten. Ik voel me vredig. ‘

Heb een overvloedige dag!✨

Opdracht dag 14:

Schrijf een bedankbrief aan een persoon, van wie je het gevoel hebt dat deze jou heeft gekwetst op enig moment in je leven. Voordat je de dankbrief begint te schrijven, ruim je alle negatieve gevoelens op, die je jegens hem/haar voelt. Wanneer je nog steeds verwijt voelt, dan kun je eerst alle negatieve gevoelens opschrijven en dit vervolgens verbranden of verscheuren. Het belangrijkste is dat wanneer je de brief schrijft om te bedanken, je geen wrok meer koestert voor hem/haar. Stem af op deze persoon. Er kunnen meerdere personen opkomen, maar je richt je brief slechts tot één persoon. Schrijf de brief met de hand.

Het motto van vandaag: “Elk moment trek ik gezondheid, rijkdom, overvloed en meelevende liefde aan!”

Goede meditatie gewenst iedereen! 🌸

Opdracht dag 15:

Maak een lijst van dingen die je nog van jezelf wilt doen in het leven. Dingen die je had willen doen, maar die vertraging hebben opgelopen omdat je prioriteit gaf aan  iets anders of aan anderen of uit angst om iemand te kwetsen of om te falen. Het doel van deze lijst is om jezelf te vergeven voor het laten liggen van deze dingen.
Schrijf het volgende voor iedere zin (voorbeelden):
“Ik, (volledige naam), vergeef mijzelf volledig en liefdevol voor het niet …”
Of: “Ik, (naam), vergeef mijzelf voor het nooit laten zien van mijn kwetsbaarheid.”

Maak elke zin die je maar wilt, er is geen limiet.

Veel geluk gewenst! 🍀

Opdracht dag 16:

Maak een gedetailleerde lijst van dingen die je hebt. Materieel, spiritueel, vrienden…

Bijvoorbeeld: ik heb een smartphone om te verbinden met anderen, ik heb een bed om in te slapen, ik heb voeding om te eten. Ik heb liefde, innerlijke vrede, stromend water, ik heb persoonlijke inkomstenbronnen om voor mezelf te zorgen etc. Hetgeen je opschrijft hoeft aan geen enkele standaard te voldoen. Je hoeft slechts te bevestigen waar je over beschikt.

Motto van vandaag: “Ik leid mijn gevoel en kies ervoor me gezond, heel, succesvol en gezegend te voelen.”

Heb een geweldige dag! 🌸

Opdracht dag 17:

Het motto van vandaag: “Ik ben op weg naar een positieve dag vol liefde en voorspoed.”

Vandaag staat in het teken van de wet van geven en ontvangen en de energetische stroom hiervan. Zonder geven en ontvangen staat de energie stil. Het is een keerpunt in deze reis en ik hoop dat je deze sprong waagt om je reis te vervolgen in deze groep. 🙏🏻 Vanaf nu word je uitgenodigd om verantwoordelijkheid te nemen om een ‘Groep van 21 dagen Overvloed’ te creëren! Een groep van 2-3 mensen is al voldoende. Elke dag zul je de opdrachten die je zelf ontvangt doorsturen. En om het makkelijk te maken kun je deze kopiëren en plakken. Zelf de bewoordingen aanpassen mag ook.

De richtlijnen voor de groep zijn:

  1. Noem de groep ’21 Dagen van Overvloed’ en kies een afbeelding die dit voor jou vertegenwoordigt.
  2. Nodig vrienden uit met een kort bericht.
  3. Het is belangrijk uit te leggen wat de bedoeling is. Dat er iedere dag een opdracht en meditatie is met een deadline om overvloed in ons leven aan te trekken.
  4. Om het makkelijker te maken kun je berichten kopiëren en plakken.
  5. Je stuurt elke dag een opdracht en meditatie, volgt de voortgang van de groep en laat mensen gaan die de deadline niet halen (als ze niet al uit zichzelf weg zijn gegaan).
  6. Voor sommigen kan het stressvol zijn om mensen uit te nodigen en/of het onbekende aan te gaan. Angst voor afwijzing en falen kunnen groot zijn. Wees MOEDIG! Maak contact met de liefde in jezelf en weet dat je kunt bijdragen aan de groei van anderen door dit te delen.
  7. Ik wil jullie aanmoedigen en laten weten dat het de moeite waard is om te delen. Als je besluit niet door te gaan, respecteer ik dit geheel en hoop ik dat je er toch iets aan gehad hebt.
  8. Oefenen met dingen die spannend zijn, kunnen moeilijk lijken, maar ze kunnen groei en positieve verandering brengen in de manier waarop ons brein werkt en het gevoel van ‘ik kan het!’ geven. Dit heeft invloed op alle aspecten van ons leven.

Belangrijk: Zorg dat je een groep creëert zonder het gevoel te hebben dat je faalt.

Stuur het welkomstbericht morgen tussen 6.00-10.00 ’s ochtends in de groep. Alle groepen zullen rond het zelfde moment starten.  Het belangrijkste is dat je het gevoel hebt iets van waarde door te geven.

Flow/beweging = groei.
Stagnatie = stoppen, vastzitten.

“De pessimist ziet moeilijkheden in iedere kans. De optimist ziet kansen in iedere moeilijkheid.” ~ Winston Churchill

Veel geluk!! Dat we verder mogen groeien en delen in overvloed🌷🌷🌷

Opdracht dag 18:

Het motto van vandaag: “Moge al het goede dat ik creëer, meer goed genereren, circuleren en terugkeren. Door mezelf te voeden, voed ik anderen. ‘

Schrijf een brief op over jouw thuisland waarin je al je gevoelens hierover uitdrukt. De gevoelens die je hebt zijn volkomen juist en perfect. Geniet gewoon van jouw perceptie van de plaats en spreek deze uit in een vrije stroom.

Opdracht dag 19:

Het motto van vandaag: ‘Ik deel mijn positieve energie met alle wezens. Ik trek positiviteit aan voor mezelf. ‘

Lees dit verhaal “This too shall pass“. Schrijf je gedachten op en neem de gedachte van vergankelijkheid mee in je focus van vandaag.

Geniet van elk moment!

Opdracht dag 20:

Blader door je opdrachten, bekijk ze kritisch en pas ze eventueel nog wat aan.

Neem dan een persoon in gedachten van wie jij denkt dat diegene niet gelukkig is, misschien klaagt deze persoon vaak onbewust over zijn/haar leven, of is hij/zij ziek. Het kan/mag iemand zijn die je in je lijst hebt opgenomen op dag 6. Deel het verhaal van dag 19 dan met deze persoon.

Schrijf vervolgens op hoe het voelde om dit zo te delen. Kreeg je een reactie? Hebben jullie elkaar gesproken? Heeft de persoon je bedankt?

Heb een mooie dag! 🌞

Lieve mensen, we zijn aangekomen bij de 21e dag!!

Tijdens deze reis hebben we energie mogen ontvangen en energie dient te stromen. Onze toekomst ligt in onze handen, gestuurd door de keuzes die wij maken. Besluiten over hoe we onze tijd benutten, de mensen waarmee we ons omringen en hoe we ons voelen ten opzichte van ieder moment van ons leven.

De opdracht van vandaag is:
Maak een filmpje/audio-opname om jezelf aan deze 21-daagse abundance challenge te herinneren. Denk eraan jezelf te introduceren, te zeggen wat je doet en wat overvloed voor jou betekent. Voel je vrij om je opname in jouw groep te delen. ❤🙏

Ik wens je een leven vol overvloed!

Extra optie en aanmoedigingen: In je opname kun je gevoelens, observaties, wat er in jou en buiten je is veranderd enz. bespreken m.b.t. deze challenge. Maar ook een beschrijving van wat je in het leven doet, wat je hebt te bieden of ideeën en projecten waarmee je bezig bent. Zeker als je van plan bent het in de groep te delen. Want misschien zijn er mensen in de groep die geïnteresseerd kunnen zijn in wat je doet, in de diensten die je aanbiedt of in jouw ideeën/projecten. Wees creatief en overvloedig wanneer je jezelf beschrijft! 💖

[noo_product_masonry]