YOGASTER

WEEK 5

WEEK 4

WEEK 3

WEEK 2

WEEK 1

21-day abundance meditation challenge van Deepak Chopra

Deepak Chopra. Wie ken hem niet? Samen met Oprah Winfrey heeft hij prachtige meditaties gecreëerd. Deze prachtige “21-dagen van overvloed” meditatie is de moeite waard om 3 weken lang iedere dag te doen. Beluister dagelijks een nieuwe meditatie (±12-15 minuten) en doe dit consequent 21 dagen achter elkaar. Dus vanaf dag 1 tot en met dag 21. Bij iedere dag staat er een opdracht bij. Kijk of je dit ook kunt doen voor extra verdieping van overvloed maar voel je niet verplicht. Het fijnste luistermoment is in de ochtend zodra je wakker wordt. De prachtige rustgevende stem van Deepak zal je ongelooflijk veel rust, wijsheid & ontspanning geven. Geniet ervan!
PS Op zijn website staan overigens nog veel meer inspirerende podcasts, interviews en meditaties. De moeite waard om te bekijken en beluisteren.

“There is a lie that acts like a virus within the mind of humanity. And that lie is, that there’s not enough good to go around, that there’s lack and there’s limitation and there’s just not enough. The truth is that there’s more than enough good to go around. There are more than enough creative ideas. There is more than enough power. There is more than enough love. There’s more than enough joy. All of this begins to come through a mind that is aware of its own infinite nature. There is enough for everyone. If you believe it, if you can see it, if you act from it, it will show up for you. That’s the truth.” ~ Michael Beckwith

Opdracht dag 1:

Schrijf in een notitieboek, dat je hebt uitgekozen voor dit proces, een lijst van 50 mensen die een toegevoegde waarde hebben gehad in je leven of die volgens jou iets van je hebben weggenomen..

De lijst moet 50 namen bevatten. Het belangrijkste is dat je tijdens het schrijven de reden voor je keuze moet ervaren. Onthoud de goede dingen in elke persoon en wat hij/zij in je leven heeft gebracht, laat degenen los waarvan je denkt dat ze iets van je hebben weggenomen en vergeef ook, en bedenk ook wat ze aan je leven hebben toegevoegd of je beter hebben gemaakt .

Ik wens je veel plezier terwijl je dit doet!

En een motto voor de dag: ‘Gisteren was een goede dag. Vandaag wordt een mooie dag en morgen een prachtige dag. ‘

Ik wens je een dag vol goedheid en overvloed!

Opdracht dag 2:

Maak een lijst namen van mensen die je als succesvol beschouwt. Het aantal is hierbij niet belangrijk. Het kunnen familie, vrienden of kennissen zijn. Denk aan mensen die hun missie(s) in het leven verwezenlijken en gelukkig zijn. Met ‘succesvol’ wordt niet (alleen) materiële rijkdom bedoeld, maar denk ook in termen van geluk, liefde en tevredenheid.
Onthoud dat hoe meer je je met de opdrachten en meditaties verbindt en geeft, des te meer je zult ontvangen.

Heb een prettige meditatie en een bloeiende dag!

Opdracht dag 3:

Laten we een spelletje spelen. Denk aan het begin van de dag aan een kleur die je in je leven wilt brengen of dat je wilt uitnodigen, en wees vervolgens alert om te zien hoe en wanneer het universum je deze kleur de hele dag laat manifesteren. Schrijf ’s avonds, voordat je naar bed gaat, jouw ervaringen op in je notitieboekje. Heb je iets gezien dat verrassend of zinvol was? Dit spel lijkt misschien eenvoudig, maar als je ziet dat je elke gewenste kleur in je leven kunt uitnodigen en het in je ziel kunt voelen, zul je beginnen te begrijpen dat de kracht van manifestatie veel verder gaat dan dergelijke eenvoudige gevallen.

Opdracht dag 4:

Maak in jouw notitieboek een lijst van al je financiële schulden: creditcards, persoonlijke leningen van andere individuen of van de bank…

Alles wat je maandelijks moet betalen, moet inbegrepen zijn (huur, water, elektriciteit, internet, gsm-rekeningen …).

Dan met vreugde …

Teken op papier: bankbiljetten, cheques, wat je maar het beste vindt, om alle schulden af ​​te betalen die je in de vorige activiteit hebt vermeld. Gebruik je vrijheid, creativiteit en visualisatie om oplossingen en financiële overvloed te creëren.

Vergeet niet om beperkende gedachten los te laten over wat er nodig is om dat bedrag daadwerkelijk te ontvangen: je hoeft misschien niet zoveel te werken als je dacht voor dergelijke beloningen, maar actie is zeker vereist. Voel de voldoening om dat geld te ontvangen en je schuld af te betalen alsof het iets absoluut echts is.

Laat je lichaam en hersenen geloven dat wat er gebeurt echt is en laat dat gevoel van bevrediging en bevrijding dat eruit voortkomt inwerken!

Opdracht dag 5:

Vandaag schrijven we de volgende bevestiging in ons speciale notitieboek. Het moet minstens 5 keer met de hand worden geschreven. Je kunt het ook 8 keer doen omdat het nummer 8 gerelateerd is aan financiën, maar het mag zoveel als je wilt. Het doel is hier om deze benadering in ons onderbewustzijn te brengen, zodat we een vriendschappelijke relatie met geld kunnen hebben. We kunnen tenslotte niet aantrekken wat we niet leuk vinden.

Bevestiging:

Ik, [jouw volledige naam], begin vandaag een nieuwe relatie met geld te creëren. Geld is nodig en nuttig voor mijn materiële groei en welzijn. Geld kan positieve dingen in mijn leven brengen. Mijn succes brengt geld en rijkdom voor mij en voor de mensen om me heen. Ik verdien het om succesvol te zijn en financiële overvloed in mijn leven te hebben. Geld is mijn vriendelijke hulp en waar ik ook investeer, het groeit in waarde. Succes en geld volgen mij altijd, hier en nu. Ik vraag mijn voorouders, die door geldgebrek in moeilijkheden verkeerden, mij te zegenen, mij van het familiekarma te verlossen en mij toestemming te geven om anders te doen.

Vervolgens mag je deze hardop lezen en er een geluidsopname van maken. Luister naar jezelf, die deze woorden zegt. Onthoud dat we de programma’s in ons onderbewustzijn veranderen.

Deze taak is erg belangrijk en een van de langste. Voer het rustig uit; ons brein leert zich te registreren als gevolg van de lange herhaling. Het idee achter deze opdracht is om bepaalde overtuigingen, die diepgeworteld kunnen zijn en ons niet dienen, te herprogrammeren via ogen-hand-brein. Ons brein leert door herhaling. Bereid dus jouw hand voor om te schrijven en om je aan deze zinnen te verbinden en zo jouw interne relatie met geld te harmoniseren.

Onderzoek je potentieel om te creëren wat je maar wilt 💛

Opdracht dag 6:

Maak een lijst met namen van mensen of situaties waarvan je denkt dat ze op de een of andere manier je energie verbruiken en wegnemen. Je kunt de lijst gebruiken die je bij opdracht #1 hebt gemaakt maar kom niet in conflict, we hebben het over energie.. Het kunnen namelijk ook mensen zijn die ook hebben bijgedragen aan je groei. Ze kunnen dichtbij je staan of niet. Het belangrijkste is om het gevoel van ongemak te herkennen. Ook als je dit ongemak niet altijd bij deze persoon hebt.

Denk aan buren, collega’s, werkgevers, partners, familie, mensen die je niet accepteren voor wie je bent. Schrijf in alle rust de namen van mensen op die je, nu en in het verleden, uit je centrum trekken.

Als ’toetje’ mag je achter elke naam een korte persoonlijke boodschap (zegen) schrijven en ze het beste wensen. 💫

Veel geluk en geweldig dat je er nog bij bent! 🙏🏻

Opdracht dag 7:

Citaat van de dag:
“Welvaart komt zonder moeite tot mij. Ik maak deel uit van een geheel. Dankbaar, dankbaar, dankbaar!”

Zoek ten minste 5 rekeningen waarin je in jezelf hebt geïnvesteerd en schrijf achter elk van hen het volgende:
“Iedere investering die ik doe in dingen die mijn vermogen & mijzelf doen groeien, zal 7-voudig naar mij terugkeren.”

Gebruik iedere keer, dat je iets aanschaft, deze woorden bewust. Onthoud dat je deze woorden met een gevoel van vreugde en liefde herhaalt.

Opdracht dag 8:

Gefeliciteerd! Je eerste week zit erop! In deze tweede week gaan we verder in het vergroten van het overvloedsbewustzijn!

Het motto van vandaag: ‘Ik hou van mezelf en accepteer mezelf zoals ik ben. Overvloed komt van binnenuit. Dankje, dankje, dankje.”

Schrijf 5 neigingen/ karakteristieken/ grenzen/ beperkingen die je hebt waarvan je denkt dat ze je beperken. Die ervoor zorgen dat je niet echt krijgt wat je werkelijk wilt. Dit kan materieel of immaterieel zijn.  Neigingen die je wilt verbeteren/oplossen, zodat de dingen beter stromen in je leven.

Probeer te focussen en ga zo diep als je kunt. Voel diep in je hart wat die neigingen zijn. We zullen het Licht pas vinden als we onze Schaduwen onder ogen zien. Wij zijn een! Veel liefde!!!

Opdracht dag 9:

Kies uit de 5 beperkende dingen die je in opdracht dag 8 hebt geïdentificeerd, 2 die je wilt ontwikkelen. Bepaal je actieplan om deze gebieden te verbeteren. Neem een ​​spraakbestand op of schrijf je actieplan op.

Het motto van vandaag: “Vandaag besluit ik gelukkig te zijn en ga ik elke uitdaging met vriendelijkheid aan. Ik ben liefde.”

Fijne dag!

Opdracht dag 10:

Schrijf in je notitieblok de volgende beschrijving van je moeder:

– Haar positieve eigenschappen.
– Haar minder positieve eigenschappen.
– Wat je van haar geleerd hebt.
– Wat je dichter naar haar toe brengt.
– Wat afstand tussen jullie creëert.

Als je moeder niet meer fysiek bij ons is, focus dan op haar, verbind je met haar en schrijf op wat je bij de genoemde punten voelt.

Het motto van vandaag: “Bedankt voor alle overvloed aan liefde, rijkdom en gezondheid die er bestaat.” Bedankt, bedankt en bedankt !!!

Opdracht dag 11:

Vraag je moeder wat haar grootste pijn/teleurstelling is. Vraag haar ook wat haar droom was, die wat ze niet bereikt heeft.

Als je moeder niet meer fysiek bij ons is, focus dan op haar, verbind je met haar. Spreek door je hart over je gevoelens.

Het motto van vandaag: “Ik heb alle mogelijkheden om te creëren wat ik wil!”

Fijne acceptatiedag en veel liefde voor jullie allemaal!!

Opdracht dag 12:

Lees de beschrijving van je moeder die je op dag 11 maakte nogmaals door. Onderzoek de ervaringen in het dagelijks leven die je hebt en de patronen die terugkeren. Is er een patroon dat zich herhaalt en dat je herkent bij en deelt met je moeder? Hoe uit dit patroon zich? Schrijf deze antwoorden in je notitieboek op.

Het motto van vandaag:
‘Mijn hele wezen vergeeft me en bevrijdt me.
Ik wens mezelf al het geluk.
Dankje, dankje, dankje!!!”

Heb een geweldige dag! 🌞

Opdracht dag 13:

De opdracht van vandaag is om te genieten van de kleine dingen in het leven waardoor we omringd worden. Op het moment dat je de kleine dingen tegenkomt, denk er dan aan dankbaarheid te ervaren, zeg eens “Dankjewel! 🙏🏻” Schrijf aan het einde van de dag ten minste drie dingen op waarin overvloed zich aandiende.

Het motto van vandaag: ‘Ik ben blij omdat ik dat heb besloten. Ik voel me vredig. ‘

Heb een overvloedige dag!✨

Opdracht dag 14:

Schrijf een bedankbrief aan een persoon, van wie je het gevoel hebt dat deze jou heeft gekwetst op enig moment in je leven. Voordat je de dankbrief begint te schrijven, ruim je alle negatieve gevoelens op, die je jegens hem/haar voelt. Wanneer je nog steeds verwijt voelt, dan kun je eerst alle negatieve gevoelens opschrijven en dit vervolgens verbranden of verscheuren. Het belangrijkste is dat wanneer je de brief schrijft om te bedanken, je geen wrok meer koestert voor hem/haar. Stem af op deze persoon. Er kunnen meerdere personen opkomen, maar je richt je brief slechts tot één persoon. Schrijf de brief met de hand.

Het motto van vandaag: “Elk moment trek ik gezondheid, rijkdom, overvloed en meelevende liefde aan!”

Goede meditatie gewenst iedereen! 🌸

Opdracht dag 15:

Maak een lijst van dingen die je nog van jezelf wilt doen in het leven. Dingen die je had willen doen, maar die vertraging hebben opgelopen omdat je prioriteit gaf aan  iets anders of aan anderen of uit angst om iemand te kwetsen of om te falen. Het doel van deze lijst is om jezelf te vergeven voor het laten liggen van deze dingen.
Schrijf het volgende voor iedere zin (voorbeelden):
“Ik, (volledige naam), vergeef mijzelf volledig en liefdevol voor het niet …”
Of: “Ik, (naam), vergeef mijzelf voor het nooit laten zien van mijn kwetsbaarheid.”

Maak elke zin die je maar wilt, er is geen limiet.

Veel geluk gewenst! 🍀

Opdracht dag 16:

Maak een gedetailleerde lijst van dingen die je hebt. Materieel, spiritueel, vrienden…

Bijvoorbeeld: ik heb een smartphone om te verbinden met anderen, ik heb een bed om in te slapen, ik heb voeding om te eten. Ik heb liefde, innerlijke vrede, stromend water, ik heb persoonlijke inkomstenbronnen om voor mezelf te zorgen etc. Hetgeen je opschrijft hoeft aan geen enkele standaard te voldoen. Je hoeft slechts te bevestigen waar je over beschikt.

Motto van vandaag: “Ik leid mijn gevoel en kies ervoor me gezond, heel, succesvol en gezegend te voelen.”

Heb een geweldige dag! 🌸

EXTRA’S

Binaural Beats:

★ Video: “A simple, powerful prayer in challenging times” van Mooji.

Persoonlijke groei: Een gelukkig leven begint bij jezelf! Je mooiste liefdesrelatie, je grootste geluk, mooiste carrière en zelfs je gezondheid beginnen bij de liefde die je voor jezelf voelt. Hoe jij met jezelf van binnen omgaat bepaalt hoe je leven er aan de buitenkant uit ziet. Ontdek hier je oude patronen zodat je nieuwe keuzes kunt maken die leiden tot de beleving die je zo graag wil. Start vandaag nog met de gratis -Heart Defender- test die je hier binnen enkele minuten inzicht in geeft!

Online yoga les: YIN yoga les (50 minuten) van Yoga Magazine.


★ Video: “The science behind Yoga” met Bruce Lipton Ph.D, Sat Bir Khalsa Ph.D, Dr. Mithu Storoni en vele andere experts op het wetenschappelijk onderzoek achter de voordelen van yoga. Van oude wijsheid tot moderne wetenschap, ga mee op een reis door yoga.

★ Artikel: “Harvard University urges people to perform yoga every morning to fight COVID-19” van The Youth.

★ Artikel “Leven vanuit compassie” van Nieuwetijdskind Magazine.

★ Blog: “Van angst naar vertrouwen” van Chantalle Kamycki.

★ Video “How to survive Coronavirus” van Prince Ea. Na 100 uur onderzoek heeft hij een evidence-based voedingsstrategie ontwikkeld die jou zal helpen.


★ Een krachtige affirmatie die je elke dag kunt toepassen: ik ben vertrouwen, ik heb vertrouwen en ik leef in vertrouwen! Alles komt goed!

★ Ken je Mooji al? Ik vind hem geweldig. Zijn prachtige stem, intelligentie en wijsheid is een genot om naar te luisteren en een grote inspiratie. Geniet van deze mooie geleide meditatie “Inner Silence.

★ Artikel: De 10 krachtigste volledig natuurlijke ‘antibiotica’ die we kennen.

★ Artikel: Leren accepteren, zo doe je dat! van Lonneke van Oostveen.

★ Video: Thuiswerken met Van Kooten en De Bie uit 1986 😉


TIP: creëer een fijne plek in jouw huis waar jij rustig yoga kunt doen. Misschien in de woonkamer, slaapkamer, op zolder of in een schuurtje. Maak het gezellig met wat kaarsjes, fijne verlichting, bloemen, een plantje, etc. Zet je laptop, iPad, tablet, of telefoon op een krukje zodat je als je ligt makkelijker op het scherm kunt kijken. Als het goed is zijn de lessen zo goed ingesproken dat je bij wijze van blindelings de les kunt volgen zodat je niet eens op het scherm hoeft te kijken. 🙂

TIP: vind je het nog lastig om jouw yoga-moment te vinden? Doe dan een les op de dag en tijdstip dat je normaal gesproken yoga doet in de yogastudio. Dan hou je je routine erin en blijft dat moment voor jou.

TIP: is jouw yogamat wat glad? Schuur het dan een beetje met een stukje schuurpapier. Vooral het gedeelte waar je handen en voeten staan in de neerwaartse hond.

★ Ken je ze al? David en Arjan van “365 dagen succesvol“? Hun missie is dat Nederland het gelukkigste land ter wereld is. Zelf ben ik al best wel fan van ze want ze zijn enorm inspirerend. Afgelopen week deelde Arjan een video over: Hoe houd je vertrouwen in een lastige situatie zoals dit?

Flow organiseert, samen met mindfulnesstrainer Karin Hoens, een gratis serie online Mindfulness bijeenkomsten via Zoom.  De 30 minuten sessies zijn op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Een vraag van nu wordt behandeld. Over alles wat er op ons afkomt in deze tijd. Over angst en stress, over verlies aan controle, over oog houden voor de mooie dingen en hoe je voor jezelf kunt zorgen en meer. Vervolgens begeleidt Karin je bij een korte meditatie, deelt ze nuttige tips en bespreekt ze vragen. Ze eindigt met het meegeven van een oefening (iets om te schrijven of tekenen) om thuis kunt doen, voor jezelf – als je er tijd voor hebt natuurlijk.

★ Vandana Shiva is een Indiase geleerde, milieuactivist, voorstander van voedselsoevereiniteit en anti-globaliseringsauteur. Haar boeken zoals oa “Wie de wereld nu echt voedt“, en “ONENESS vs THE 1%” zijn wereldwijd bekend. Maak kennis met haar in deze video: over de aarde en voedsel.

Artikel: “Why slowing your breathing helps you relax” van de BBC.

★ De “DAPA Dutch Academy of Performing Arts” heeft een mooie clip gemaakt van een prachtig nummer “Baba Yetu” voor verbintenis en het verenigen met elkaar in deze Coronatijd.


★ YOGAPROPS… wat heb je eigenlijk allemaal nodig om thuis fijn je ONLINE YOGA te kunnen doen? Hierbij wat handige tips. Verkrijgbaar bij iedere supermarkt of je hebt het al in huis. Lekker makkelijk en voordelig.

1) yogamat (deze prop is absoluut de moeite waard om een goede aan te schaffen)
2) klein hoofdkussentje (van de bank of slaapkamer)
3) yogariem (broekriem, stropdas, stevige sjaal)
4) twee yogablokken (wc-rollen, keukenrollen, blikken soep, plastic bakjes, boeken, etc)
5) meditatiekussen (rol een grote badhanddoek op tot een stevig kussen)
6) yogabolster (een nieuwe volle zak met ±8-10 rollen wc-rollen of een oprolde slaapzak in een hoes)
7) deken
8) oogkussen (sjaal, handdoekje, dikke sok)
Wil je jezelf eens goed verwennen met echt goede kwaliteit yogaprops kijk dan eens op: YogaSter,en/of Ecoyogi. Een heel mooi & waardevol (vervroegd) verjaardagscadeau!?

 

★ ACHTERGRONDMUZIEK: wil je graag mooie muziek op de achtergrond hebben tijdens de les, dan kun je deze Spotify playlist gebruiken die ik heb gemaakt. Ruim 3 uur lang heerlijke ontspannende (yoga) muziek.

De kracht van MANTRA’s... zo mooi om te zien hoe het zingen van mantra’s momenteel in het ziekenhuis Alcorcón in Madrid, Spanje, wordt toegepast. Het creëert verbinding, kracht, vertrouwen en positive energie.

Artikel: Viroloog Marion Koopmans beantwoordt de prangendste vragen over corona, de Nederlandse aanpak en wat je nu kan doen.

★ Na het zien van dit filmpje “The safe sneeze” van Mythbusters, nies, hoest en kuch je voortaan altijd in je elleboog! Met of zonder Corona… altijd!

★ Meneer Hans legt het duidelijk uit in deze video. Via cijfers en deskundigen geeft hij aan dat wij absoluut geen angst en/of in paniek hoeven te hebben over het Coronavirus.

★ In deze video De stressreactie doorbreken door dankbaarheid deelt neurowetenschapper Dr. Joe Dispenza hoe je de stressreactie kunt doorbreken met verhoogde emoties zoals je nu eventueel ervaart in deze Coronavirus-crisis en wat er op biologisch niveau gebeurt.

Happinez legt deze video van Dr. Joe Dispenza nog even mooi uit in dit artikel “Dit is hoe dankbaarheid je immuumsysteem kan verbeteren“.

★ Prince Ea volg ik al jaren op Instagram. Hij brengt erg mooie boodschappen op een bijzondere en stoere manier. Hier zijn laatste video “Before you catch the virus.” Laat je nooit leiden door angst.

 


 

Heb jij inspirerende tips dat gaat over oa de gezondheid, positiviteit, onderzoeken en/of yoga in de vorm van filmpjes, leesmateriaal, muziek, boekentips, artikelen, etc, stuur ze dan svp door naar mij via e-mail of WhatsApp (06-29115076)! Altijd fijn om dit met elkaar te delen. ✨