YOGASTER

Gentle Flow yoga is vergelijkbaar met een YIN-YANG les maar dan met net wat meer dynamiek en flow. Het is een leuke, vrolijke, actieve en licht dynamische vorm van yoga waarbij we alle houdingen op een vloeiende manier aan elkaar verbinden. We nemen hierbij onze aandacht en ademhaling mee in de bewegingen. De flow maakt het lichaam los, afvalstoffen worden uit het lichaam afgevoerd, je bouwt spierkracht op, je krijgt nieuwe energie en er ontstaat ontspanning en geestelijke rust.

 

Het lichaam wordt tijdens de Gentle Flow eerst rustig opgewarmd. Vervolgens gaat de dynamiek wat omhoog en volgt er een heerlijke Gentle Flow van asanas (yogahoudingen en yogaoefeningen). Tot slot wordt de intensiviteit van de asanas wat afgebouwd en komen lichaam en geest na deze mooie lichte inspanning (Yang) weer tot een heerlijke ontspanning, rust en kalmte. Gedurende de les wordt er continue gewerkt aan de ademhaling. De ademhaling en de aandacht naar binnen brengen is de leidraad van de hele les.

 

De Gentle Flow is een heel mooie yogales met net wat meer dynamiek als in de Yin-Yang yogalessen maar niet zo dynamisch als een Vinyasa Flow. Qua dynamiek ligt deze les precies tussen de Yin-Yang en de Vinyasa Flow in. Gentle Flow is zachtheid in beweging op het ritme van de ademhaling. De lessen mogen dan wat dynamischer zijn dan de Yin-Yang lessen maar het is een GENTLE Flow waarbij er dus meer tijd is voor uitleg over de verschillende houdingen. Het is een heerlijke combinatie van inspanning en ontspanning. Ook hier worden meditatietechnieken en ademhalingsoefeningen in de lessen toegepast. Het lichaam en de geest wordt hierdoor sterker, krachtiger, leniger en rustiger.

 

VOOR WIE?

Gentle Flow yoga is geschikt voor zowel beginners, intermediate als gevorderden. Voor iedereen die een iets actievere en dynamischere les wil doen dan de Yin-Yang yoga maar weer niet te dynamisch als van een Vinyasa Flow les. Voor mensen die graag ontspannen yoga willen doen maar ook willen voelen dat ze actief zijn bezig geweest.