Online Yoga 1

Welkom bij ONLINE YOGA!

Wat ontzettend fijn dat je meedoet! Het is een prachtig alternatief in deze Corona-periode. Uiteraard hopen we wel dat dit snel weer voorbij is zodat we elkaar weer in de yogastudio mogen ontmoeten.

Graag wil ik jullie nogmaals ontzettend bedanken voor jullie support! Dankzij jullie kan YogaSter blijven doorgaan en bestaan. 🙏💗😊

Creëer een plek in huis dat rustig en fijn is zodat jij geheel ontspannen yoga kunt doen. Maak het gezellig met bijvoorbeeld een kaarsje erbij, een mooie plant, bloemen, al je yogaspullen, en/of een (Boeddha) beeld. Neem volledig deze yogatijd voor jezelf. Even “me-time” is oh zo belangrijk voor jouw lichaam & geest.  Een uurtje yoga geeft jouw namelijk uren van meer energie, kalmte, rust en vertrouwen terug. Doe minimaal 15 minuten yoga per dag en heb je geen tijd, doe dan minimaal 1 uur yoga. Dit zijn de wijze woorden van een oud-yogadocent van mij. Deze week zijn de lessen allebei 75 minuten, dus net zolang als we het normaal in de studio doen, maar er komen ook wat lessen bij die korter zijn.

Heel veel plezier en geniet van de lessen!

Fijne zonnige week! Stay safe, gezond, maak je geen zorgen, laat angsten & paniek los, geniet, en lach!

Lieve warme yogi groeten,
Petri & team YogaSter 🌟


WEEK 1

EXTRA’S:

 • YOGAPROPS zijn verkrijgbaar bij onder andere: YogaSter, EcoyogiDecathlon, de Action, AH of de Lidl :).
 • MUZIEK: wil je graag mooie (yoga) muziek op de achtergrond hebben tijdens de les, dan kun je deze Spotify playlist gebruiken die ik heb gemaakt. De online lessen worden namelijk zonder muziek opgenomen om eventuele ruis of slechte geluidsopname te voorkomen vandaar dat je zelf deze muziek kan toepassen op de achtergrond.
 • De kracht van MANTRA’s... zo mooi om te zien hoe het zingen van mantra’s momenteel in het ziekenhuis Alcorcón in Madrid, Spanje, wordt toegepast. Het creëert verbinding, kracht, vertrouwen en positive energie.
 • Artikel: Viroloog Marion Koopmans beantwoordt de prangendste vragen over corona, de Nederlandse aanpak en wat je nu kan doen.
 • Meneer Hans legt het duidelijk uit in deze video. Via cijfers en deskundigen geeft hij aan dat wij absoluut geen angst en/of in paniek hoeven te hebben over het Coronavirus.
 • Na het zien van dit filmpje “The safe sneeze” van Mythbusters, nies, hoest en kuch je voortaan altijd in je elleboog! Met of zonder Corona… altijd!
 • In deze video “De stressreactie doorbreken door dankbaarheid deelt neurowetenschapper Dr. Joe Dispenza hoe je de stressreactie kunt doorbreken met verhoogde emoties zoals je nu eventueel ervaart in deze Coronavirus-crisis en wat er op biologisch niveau gebeurt.
 • Happinez legt deze video van Dr. Joe Dispenza nog even mooi uit in dit artikel “Dit is hoe dankbaarheid je immuumsysteem kan verbeteren“.
 • Prince Ea volg ik al jaren op Instagram. Hij brengt erg mooie boodschappen op een bijzondere en stoere manier. Hier zijn laatste video “Before you catch the virus.” Laat je nooit leiden door angst.
 • YOGA NIDRA is een oude yogavorm dat lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Het combineert ademwerk, een Sankalpa (een intentie), een (mindfulness) bodyscan, en een visualisatie. De beoefening van Yoga Nidra is dus een beoefening van de yogaslaap die je naar hypnagogie brengt. Dit is een staat van bewustzijn die ervaren wordt in de periode tussen het wakker zijn en in slaap vallen. In de wetenschap is dit bekend als de zogenoemde Theta-hersengolven fase.
  Yoga Nidra is een heel goede en fijne manier om te (leren) ontspannen. Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Yoga Nidra werkt ontzettend effectief en helend voor lichaam & geest.

 

 

 

 

 

Heb jij leuke filmpjes, leesmateriaal, muziek, boekentips, artikelen, etc, dat gaat over oa de gezondheid, positiviteit, onderzoeken en/of yoga, stuur ze dan svp door naar mij via mail of WhatsApp (06-29115076)! Altijd fijn om dit met elkaar te delen. ✨VOLGENDE WEEK:

Dit kun je onder andere verwachten voor volgende week:

 • Nog meer nieuwe heerlijke yoga lessen van VINYASA yoga en YIN yoga
 • Een YOGA NIDRA (= de slaapyoga)
 • En nog veel meer leuke extra’s…. 🙂
 • Oh ja en we hebben gewerkt aan de verbetering van het geluid en de belichting van de video’s! We worden zelfs nog eens echte professionele filmmakers 🙂