Trainer Profiel

Home > Therapeuten & yogadocenten > Petri Groenendaal

PETRI GROENENDAAL

Functie: Yogadocent

Vaardigheden

Yin
Yin-Yang
Kinderyoga

Over mij

Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn naam is Petri Groenendaal. Inderdaad, nog een Petri. Terwijl die naam helemaal niet zo vaak voorkomt. Ik kom ook uit Boxtel, maar woon inmiddels met mijn man en drie dochters in Vught.

Mijn loopbaan begon in het basisonderwijs, waar ik jaren met hart en ziel een eigen klas draaide. Voor mij was dat het bouwen van een kleine community, waarin ieder zichzelf kan zijn, om van daaruit op verschillende manieren te kunnen ontwikkelen.
Ik merkte steeds weer wat voor mij het belangrijkst is: Wie het kind tegenover me diep van binnen is, als persoon, los van resultaten en prestaties. In verbinding met zichzelf en met anderen, dat wilde ik versterken. Ik specialiseerde me in de sociaal-emotionele ontwikkeling, volgde opleidingen en cursussen in psycho-sociale weerbaarheid, danstherapie, mindfulness en coaching. Vervolgens ontwierp ik mijn eigen functie in de school en gaf hier jaren sociaal-emotionele begeleiding op allerlei verschillende manieren.

Daarnaast reisde ik veel. Heb me altijd graag laten inspireren door andere culturen. Zo gaf ik les in India, mediteerde ik bij de monniken in Thailand, danste ik salsa in Cuba, Mexico en Guatemala, volgde ik mindfulness in Sri Lanka en Portugal en beoefende ik yoga op Ibiza. Ook thuis bleef ik lessen volgen in verschillende vormen van dans, yoga, ademwerk en meditatie.
Yoga riep me al een tijd en dan met name het volgen van een opleiding. In 2019 besloot ik de Yin & Yang Yoga Teacher Training (200 uur) in Spanje te volgen. In de basis Hatha en Yin yoga, daarnaast ook genoeg inspiratie op het gebied van Vinyasa yoga, kinderyoga, zwangerschapsyoga, yoga Nidra en Qi gong.

Toen werd het tijd om mijn visie uit te dragen en dat wat ik allemaal aan ervaring heb opgedaan in de praktijk te brengen. Dat ben ik nu aan het creëren. Onder meer in het geven van yogales, waar ik je graag ontmoet. Namasté!