Trainer Profiel

MARGARETH (MAGUY) LUIJKX

Functie: Yogadocente
Ervaring: 10 jaar

Vaardigheden

Yin
Yin-Yang
Gentle Flow
Vinyasa

Over mij

Hoi, ik ben Margareth Luijkx (yogadocente), Ze noemen me ook vaak Maguy omdat ik getrouwd ben met een Fransman en door de Fransen vaak Maguy wordt genoemd. Hoe je dat uitspreekt? Net als Maggi, je weet wel die blokjes voor in de soep, maar dan uitgesproken met de stomme G van het Franse “garçon”. Hoe makkelijk kan het zijn?
Ik ben 51 jaar en moeder van twee volwassen kinderen. Ik beoefen zelf al jaren Hatha en Power Yoga en geef sinds 5 jaar yogales aan volwassenen. Die lessen geef ik met enorm veel plezier. Ook heb ik een opleiding Kinderyoga gedaan, die ik succesvol heb afgerond in 2016. Daarnaast geef ik (stoel)yoga aan senioren.

Naast yogadocent ben ik ook fitnessinstructeur op een sportschool en Shiatsu therapeut. In mijn ogen hebben Shiatsu en Yoga veel met elkaar gemeen. Je maakt met beide technieken ruimte in het lichaam zodat Qi (=levensenergie) vrij kan stromen. Daardoor heb je meer kans dat je vrij blijft van klachten en ziekten. Yoga en Shiatsu vullen elkaar perfect aan.

In mijn yogalessen, die heel “down to earth” zijn, mag iedereen zichzelf zijn. Je hoeft niet lenig te zijn of kennis te hebben van yogahoudingen. Plezier in bewegen, ontspanning en contact met jezelf en anderen staan centraal in de les. Door middel van diverse yoga houdingen (asana’s), meditatie- en ademhalingstechnieken leer je (weer) in contact te komen met jezelf en rust en ontspanning hierbij te ervaren. Ook geef ik vaak een creatief tintje aan de les. Tot ziens bij een van de lessen!

 

Maguy geeft wekelijks heerlijke YIN yoga en VINYASA FLOW yoga op de maandagavond. Daarnaast geeft ze ook YIN-YANG en GENTLE FLOW lessen op invalbasis.