Event Detail

Workshop ‘De zin van ziek zijn en de dood’, middels het Nieuwe Opstellen

𝗗𝗮𝗴𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽 ‘𝗗𝗲 𝘇𝗶𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝘇𝗶𝗲𝗸 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗱𝗼𝗼𝗱’, 𝗺𝗶𝗱𝗱𝗲𝗹𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗢𝗽𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻
(ervaring met opstellingen is vereist)

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝗼𝗱𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽 𝘃𝗮𝗻 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻?
In onze maatschappij vinden we het vaak lastig om te gaan met een lichaam dat niet optimaal functioneert, met klachten, ziektes en al helemaal niet met de dood. In onze Westerse samenleving hebben we de neiging klachten snel “normaal” te vinden (“Iedereen heeft wel wat”…) en denderen we maar door met onze dagelijkse verplichtingen & bezigheden. Sommige mensen kunnen zich juist helemaal verliezen in hun klachten. Maar wat als ons lichaam ons juist met deze klachten en/of ziekte iets duidelijk wil maken?

𝗗𝗲 𝘄𝗶𝗷𝘀𝗵𝗲𝗶𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗹𝗶𝗰𝗵𝗮𝗮𝗺
Ons lichaam bevat alle wijsheid. Onverwerkte emoties en trauma’s, uit ons eigen leven of welke wij genetisch hebben meegekregen, zetten zich vast in ons lijf en kunnen zich op enig moment via fysieke klachten uiten. Indien wij goed leren luisteren naar ons lijf, vertelt het ons precies wat we te doen hebben. 𝙃𝙤𝙚 𝙞𝙨 𝙟𝙤𝙪𝙬 𝙧𝙚𝙡𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙢𝙚𝙩 𝙟𝙚 𝙡𝙞𝙘𝙝𝙖𝙖𝙢, 𝙟𝙚 𝙠𝙡𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣, 𝙟𝙚 𝙯𝙞𝙚𝙠𝙩𝙚, 𝙙𝙚 𝙙𝙤𝙤𝙙?

𝗛𝗼𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗵𝗼𝘂𝗱 𝗷𝗶𝗷 𝗷𝗲 𝘁𝗼𝘁 𝗱𝗲 𝗱𝗼𝗼𝗱?
Grote denkers (al zelfs van voor het geschreven woord) wijzen ons sinds jaar en dag op de samenhang tussen het leven en de dood. Augustinus zei: ‘Pas oog in oog met de dood wordt iemands eigen ik geboren’. De fysieke dood vernietigt ons weliswaar maar het idee van de dood redt ons. Hoe verhoud jij je tot de dood?

𝗪𝗮𝘁 𝗴𝗮𝗮𝗻 𝘄𝗲 𝗱𝗼𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽?
Tijdens deze workshop gaan we via het Nieuwe Opstellen kijken naar hoe jij je verhoudt tot je lijf, klachten, ziekte, de dood. In een veilige en vertrouwde omgeving gaan we actief met elkaar aan de slag.

𝗕𝗲𝗴𝗲𝗹𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴
Na een introductie en uitleg over het Nieuwe Opstellen en hoe je zuiver representeert, gaan we direct in groepjes met elkaar aan de slag. Tijdens deze opstellingen zal je gaan ervaren waar je op dat moment staat m.b.t. een bepaald thema. We beginnen rustig en zakken steeds dieper in de thematiek. We bouwen het op. Afhankelijk van hoe de dag zich ontvouwt en waar de behoefte van de groep ligt, werken we na de lunch verder in groepjes en is er ruimte voor specifieke vragen uit de groep. We gaan dan in een ontspannen sfeer het systeem met de daarbij horende dynamiek, fysiek in de ruimte opstellen, bekijken en uitdiepen.

𝗪𝗶𝗲 𝗯𝗲𝗻 𝗶𝗸? 𝗘𝗻 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝗱𝗼𝗲 𝗶𝗸 𝗵𝗲𝘁?
Ik ben een ervaren coach en opsteller en ik ben opgeleid door Hylke Bonnema, oprichter van de Academie voor Opstellingen. Hylke zelf is opgeleid door Bert Hellinger, de grondlegger van familieopstellingen en systemisch werk.  De kracht van het Nieuwe Opstellen zit ‘m voor mij in het opstellen in stilte, zonder sturingen die het klassieke opstellen kent. Daarmee is het heel zuiver: het is wat het is. Wat mij kenmerkt in mijn manier van werken is de veilige bedding die ik creëer en het trouw zijn aan de stilte, die ons in staat stelt af te stemmen op dat wat zich aandient, tot in de dieptes van ons systeem.

𝗪𝗮𝗮𝗿, 𝘄𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗲𝗻 𝘄𝗮𝘁 𝗸𝗼𝘀𝘁 𝗵𝗲𝘁?
𝘋𝘢𝘵𝘶𝘮: Zaterdag 21 november 2020
𝘛𝘪𝘫𝘥: 10.00-17.00 uur (inloop vanaf 09:30 uur)
𝘓𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘦: YogaStudio YogaSter Boxtel, Drossaard 3, 5282 MK Boxtel (ivm met een stijle trap (15 treden) is de ruimte helaas niet rolstoeltoegankelijk).

Investering:
Voor de hele dag € 95,00 (gelieve zelf je lunch mee te nemen).
Meld je je aan vóór 7 november, dan betaal je slechts € 80,00.

Ben jij nieuwsgierig naar hoe jij je verhoudt tot je lichaam, klachten, ziekte, de dood? Meld je dan direct aan. Liever eerst meer weten? Bel me, stuur een whatsapp of mail: 06-24129422, winnie@winwincoaching.nl

𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗶𝘀 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽 𝗶𝗲𝘁𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗼𝘂?
– indien je meer in contact met je lichaam wil komen
– indien je wil kijken naar de verborgen boodschap van klachten, ziekte
– indien je wil onderzoeken hoe jij je verhoudt tot de dood
– indien je zelf bereid bent aan te kijken wat zich laat zien

𝗪𝗮𝘁 𝗸𝗮𝗻 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽 𝗷𝗲 𝗼𝗽𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗲𝗻?
– meer voelen
– meer in contact met je lichaam
– meer inzicht in de verborgen boodschap van klachten, ziekte
– meer in je kracht staan
– meer in contact met je levensenergie

𝗪𝗮𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗼𝗽𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻?
Familieopstellingen, ook wel systemisch werk genoemd, is een methode die door de psychotherapeut Bert Hellinger is ontwikkeld. Een familieopstelling toont je welke plek jij in een (familie)systeem inneemt. Andere deelnemers representeren mensen, groepen, materiële of immateriële zaken die te maken hebben met jouw vraag, jouw thema. Hierdoor krijg je inzicht in je eigen situatie, in hetgeen jou blokkeert.

In plaats van over de blokkade te praten en deze te analyseren, helpen opstellingen jou om te (door)voelen. De opsteller begeleidt je op de weg naar binnen, naar het weten dat alles er al is en daarop durven vertrouwen. Je draagt immers alle antwoorden al in jezelf. Maar soms is de weg ernaartoe geblokkeerd. Bij opstellingen gaat het om het aankijken van de blokkade en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat. Dat doe je niet met je hoofd, maar door te voelen. De beginfase van het opstellingenwerk was nog doorspekt met oordelen, sturing en willen ‘repareren’. De kracht van het nieuwe opstellen zit in het vertrouwen op gevoel en intuïtie. Dat alles goed is zoals het is en dat het veld – zoals we dat noemen – zichtbaar maakt wat gezien mag worden.

Ken je het gevoel dat in één keer het spreekwoordelijke kwartje valt? Dat is misschien nog wel het meest tastbare om mee te geven over het effect dat een opstelling kan hebben. Alleen dit kwartje valt niet in je hoofd maar in je lijf. Je voelt letterlijk een beweging in je lichaam. Dát maakt opstellingenwerk zo krachtig.

Voor recensies van eerdere deelnemers verwijs ik je graag naar het recensiegedeelte van mijn FB-pagina.

Zie ik je 21 november?

Lieve groet, Winnie

P.s. Opstellingen zijn 𝙜𝙚𝙚𝙣𝙨𝙯𝙞𝙣𝙨 𝙚𝙚𝙣 𝙫𝙚𝙧𝙫𝙖𝙣𝙜𝙞𝙣𝙜 𝙫𝙖𝙣 𝙢𝙚𝙙𝙞𝙨𝙘𝙝 𝙖𝙙𝙫𝙞𝙚𝙨, doch louter een manier om op een andere manier naar klachten, ziekte te kijken.

 


Ervaringen van eerdere deelnemers n.a.v. een opstelling:
Hé Winnie, ik zit in de storm met de onrust en kracht en helderheid van de volle maan in mijn systeem en denk aan gister. Ik wil je in het licht zetten. Wat heb jij die dag mooi en helder en krachtig geleid. Helemaal in je centrum, in je zijn, gaf je sturing aan een groep vrouwen. Één groot ritueel en je hebt het instrument ‘opstellingen’ in zijn schoonheid zijn werk laten doen… Ik buig het was een rijkdom erbij te mogen zijn. Liefs Eveline

 

De workshop ‘Van Blokkade naar Beweging’ is een hele bijzondere, intense en mooie dag. De inzichten die ik heb gekregen, de veiligheid om kwetsbaar te mogen zijn en de begeleiding hierin door Winnie zijn voor mij heel waardevol geweest. Het heeft mij inspiratie, rust en ruimte gegeven ♡. Yvette.

 

Mijn eerste ervaring met familie opstellingen was bij Winnie en maakte veel los. Bij een opstelling krijg je inzicht in familiebanden en waar het emotioneel vastloopt. Dit was voor mij een hele mooie en bijzondere ervaring. Winnie stelt je erg op je gemak en stelt de juiste vragen en begeleid je op een fijne en liefdevolle manier door de dag heen. Ik kan het echt iedereen aanraden. Winnie nogmaals super bedankt voor deze mooie en bijzondere ervaring. Korinna.

 

Winnie geeft een heel fijne begeleiding. Ze is kundig en heeft een goed inzicht. Ze is integer en geeft je precies genoeg ruimte om zelf je inzichten te krijgen, met een zetje daar waar het nodig is. Meike.
Winnie biedt een veilige omgeving voor de opstellingen. Het was een bijzondere, emotionele, kwetsbare en liefdevolle bijeenkomst. Winnie straalt rust uit en stelt de juiste vragen. Ook daagt ze je uit om een stap verder te zetten. Ik ervaar meer rust en kracht. ❤️🍀Diana.

 

Super dankbaar en blij dat ik op de valreep deel mocht nemen aan de workshop van Blokkade naar beweging! Bij binnenkomst voelde het al meteen fijn en vertrouwd. Mooi hoe Winnie direct een warme bedding en sacred space weet te creëren. Ik heb vaker opstellingworkshops gehad/gedaan, maar deze keer kon ik me er echt ‘aan overgeven’ en het aankijken. Dit kwam ook omdat Winnie heel intuïtief de ‘juiste’ rollen wist uit te nodigen indien nodig. Ik voelde me in vertrouwde en bekwame handen bij Winnie en heb mooie inzichten opgedaan deze dag. Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar, Winnie dankjewel🙏🏼♡ Marloes.

 

Een mooie familieopstelling gehad bij Winnie. Ik had er geen ervaring mee en ging er blanco in. Na een mooie ochtend en middag, goede begeleiding en veel liefde, ging ik er met meer energie weg. Dat is weten waar ze mee bezig is. Björn
Event information
 YogaStudio YogaSter Boxtel, Drossaard 3, 5282MK Boxtel, The Netherlands
 Petri Sterrenburg
 +31 (0)6 29115076
 info@yoga-ster.nl