Zwangerschapsyoga

IN VERBAND MET DE CORONA ZIJN ER OP DIT MOMENT HELAAS GEEN ZWANGERSCHAPSYOGA LESSEN. PER 1 SEPTEMBER 2020 ZAL DIT HOOGSTWAARSCHIJNLIJK WEER BEGINNEN.

HOERA! Je bent zwanger!

Eén van de mooiste en meest bijzondere periode voor een vrouw.
Tevens ook een spannende periode. Zeker als het je eerste zwangerschap is. Maar iedere zwangerschap is en blijft speciaal en uniek. Maakt niet uit of het je eerste, tweede, derde, of zelfs tiende zwangerschap is.

 

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en geest. De zwangerschapsyogalessen van YogaStudio YogaSter Boxtel zijn een mooie aanvulling op iedere zwangerschap en stimuleren een zo prettig mogelijke bevalling. De yogalessen zijn zacht, subtiel en een praktische aanvulling voor het dagelijks leven. YogaSter staat voor een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid van zowel moeder als baby. Al vanaf je 14e week zwangerschap, tot vlak voor de bevalling, kun je meedoen met zwangerschapsyoga. Met of zonder yoga ervaring. Zwangerschapsyoga is heerlijk voor tijdens de zwangerschap, maar is ook zeker aan te raden als voorbereiding op de bevalling. Een prachtig cadeautje voor jezelf en voor je baby!

 

Zwangerschapsyoga is een subtiele manier om energie op te doen, fit te zijn, fit en sterk te blijven en natuurlijk heerlijk te ontspannen. Een mooi momentje voor jezelf en de baby! Tijdens de lessen ontvang je wat praktische informatie maar de focus ligt vooral op het beoefenen van yoga. Het is dus geen zwangerschapscursus of een pufcursus. Wel leer je heel fijne ademhalingstechnieken die je kan toepassen gedurende de zwangerschap en tijdens de bevalling. Maar wat vooral fijn is aan zwangerschapsyoga is op een inspannende manier (leren) ontspannen. Te genieten van je zwangerschap. Rust creëren voor jezelf en voor je baby. En natuurlijk ontmoet je andere mama’s to be!

 

VOORDELEN ZWANGERSCHAPSYOGA

 • Goede houding, om zo klachten te voorkomen/verminderen
 • Voor een sterke rug, stabiele bekkenbodem en bekkenbodemspieren
 • Soepelheid en kracht door zachte bewegingen
 • Leren ontspannen en genieten van ontspanning
 • Een moment voor jezelf en je baby
 • Ruimte voor de baby
 • Contact maken met je baby
 • Praktische tips voor thuis
 • Aandacht voor een goede ademhaling, die je kunt toepassen tijdens zwangerschap en bevalling
 • Ervaring delen met andere zwangere dames
 • Zwangerschapsyoga stimuleert een natuurlijke bevalling

 

WANNEER
Iedere vrijdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Je kan meedoen vanaf 15 weken zwangerschap.

NB: Vanwege de Corona / COVID-19 sluiting verwachten we pas per 1 september 2020 weer met de zwangerschapsyoga lessen te beginnen.

 

INVESTERING
Deelnemen aan de zwangerschapyoga kan via een losse les (€ 13,00) of 10-strippenkaart (€ 120,00).
Heb je strippen over na de bevalling? Dan kun je deze heerlijk opmaken aan reguliere yogalessen zodra jij er na de bevalling aan toe bent. Dit kan al vanaf 5 weken na de bevalling. Zo gaan je strippen dus nooit verloren.

Yoga helpt jou immers enorm goed aan het herstel van je lichaam & geest na een bevalling. Het is een heel fijn moment voor jezelf om te ontspannen. Je leven verandert namelijk enorm met een new born. Je zult het erg druk hebben in deze eerste periode met een baby en veelal kom je chronisch slaap te kort. Om te voorkomen dat je oververmoeid en/of in een postnatale depressie raakt helpt yoga jou om een gezonde, gelukkige en fitte mama te zijn. Kijk eens op de pagina YOGASTIJLEN over welke yogavorm jou dan het meeste aanspreekt.

 

VERGOEDING DOOR ZORGVERZEKERAAR
Wist je trouwens dat je de zwangerschapsyoga bij YogaStudio YogaSter Boxtel kan declareren bij je zorgverzekering? Hoeveel je kan declareren hangt uiteraard wel af bij welke zorgverzekeraar je zit en welke (aanvullende) verzekering je hebt. Neem hierover contact op met jouw zorgverzekeraar. Zij kunnen jou hierover informeren en ook over de hoogte van de vergoeding. Bij aanschaf van een 10-strippenkaart ontvang je een factuur met daarop het AGB-code die je door kunt sturen naar je zorgverzekeraar.

 

AGB-CODE
Een Algemeen GegevensBeheer-code (kort: AGB-code) is een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze unieke code staan gediplomeerde zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database. Dit systeem wordt beheerd door Vektis. Vektis geeft zowel AGB-codes uit voor individuele zorgverleners als voor praktijken. De AGB-code wordt landelijk gebruikt binnen het communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar.
AGB-code van YogaSter is 90064654 en van Petri Sterrenburg is 90105381.

 

WHATSAPP-GROEP
De zwangerschapsyogalessen gaan door bij een minimale deelname van twee dames. YogaSter hanteert een zwangerschapsyoga groepsapp via WhatsApp. Iedere woensdag wordt er gekeken hoeveel deelnemers er aanwezig zijn voor deze les. Bij onvoldoende deelnemers (minder dan 2) dan gaat de les helaas niet door maar dan kan je altijd nog meedoen met een reguliere YIN-YANG les. Deze is ook geschikt voor zwangeren.

Wanneer je meedoet met een reguliere YIN-YANG les tijdens je zwangerschap dan geef svp altijd aan de yogadocent door dat je zwanger bent. Zeker als dit nog niet zichtbaar is. Je mag in principe aan bijna alle houdingen meedoen zolang ze voor jou goed voelen. Er zijn wel een aantal dingen waar je als zwangere rekening mee moet houden tijdens de reguliere les:

 • Zo mag je als zwangere geen diepe (of extreme) twisthoudingen (draaihoudingen, zittend, staand of liggend) doen.
 • Vermijd alle buikspieroefeningen!
 • Op een gegeven moment worden houdingen waarop je buik ligt ook lastiger naarmate je buik meer groeit, wat natuurlijk logisch is. Doe deze dan niet meer.
 • Daarnaast kunnen vooroverbuigingen zoals in de neerwaartse hond, niet meer prettig voelen en/of je wordt duizelig. Kom dan rustig omhoog en blijf niet te lang in een vooroverbuig.
 • Ook mag je als zwangere geen ademtechnieken doen waarbij je je ademhaling gaat vasthouden. Altijd rustig en diep naar de buik blijven doorademen.
 • Ga in de eindontspanning (Savasana) altijd op je linkerzijde liggen. Dit heeft te maken met de Vena Cava ader die aan de rechterkant ligt van je lichaam en waarop meer druk komt te liggen. Als je niet zwanger bent ga je overigens op je rechterzijde liggen.
 • Oh ja en tot slot ook geen enkels masseren… dat kan een bevalling namelijk opwekken, wat je op dit moment dus nog niet wilt. 🙂

 

AANMELDING
Graag van te voren aanmelden via info@yoga-ster.nl of 06-2911 5076.

 

 


★ Yogatherapeut i.o. (IAYT 800); International Association of Yoga Therapists® (IAYT), The Yoga Therapy Institute (YTI)
★ Advanced Yoga Teacher (RYT 500+)Yoga Alliance International®
★ Lid van Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN); member of European Union of Yoga (EUY), waarborging kwaliteitsyoga
★ AGB-codes: 90064654 & 90105381