Vinyasa Flow

Vinyasa Flow yoga is een energieke en intensieve yogales. Een Body & Mind workout voor meer souplesse, figuurcorrectie, uithoudingsvermogen en energie. Het is een actieve en dynamisch vorm van yoga waarbij we alle houdingen op een vloeiende manier aan elkaar verbinden. We nemen hierbij onze aandacht en ademhaling mee in de bewegingen. De flow maakt het lichaam los, afvalstoffen worden uit het lichaam afgevoerd, je bouwt spierkracht op, je krijgt nieuwe energie en er ontstaat ontspanning en geestelijke rust.

 

Dit is een yogavorm die erg goed past bij mensen die van actieve en inspannende beweging houden. Het is zeer geschikt voor sporters zoals hardlopers, crossfitters, tennissers, hockeyers en voetballers. Sporten waarbij actieve en dynamische bewegingen in voorkomen. In principe alle soorten sporten waarbij veelal de korte spieren worden ontwikkeld en geactiveerd. Tijdens de Vinyasa Flow lessen worden de spieren namelijk juist flink verlengd en er wordt meer ruimte gecreëerd. Hierdoor krijg je een mooie spieropbouw, waardoor andere sporten of bewegingsvormen beter en makkelijker gaat. Een perfecte combinatie voor het hele lichaam en geest.

 

Het lichaam wordt tijdens Vinyasa Flow eerst goed opgewarmd. Vervolgens gaat de dynamiek lekker omhoog en volgt er een heerlijke dynamische Vinyasa Flow van Asanas (yogahoudingen en yogaoefeningen). Tot slot wordt de intensiviteit van de Asanas afgebouwd en komen lichaam en geest na een dynamische inspanning (Yang) weer tot rust en ontspanning (Yin). Gedurende de les wordt er continue gewerkt aan de ademhaling. De ademhaling en de aandacht naar binnen brengen is de leidraad van de hele les.

 

VOOR WIE?

Vinyasa Flow Yoga is geschikt voor beginners én gevorderden. Voor iedereen die van een actieve en pittige les houdt. Voor mensen die graag yoga willen doen, maar ook willen voelen dat ze actief zijn bezig geweest.

 

 


★ Yoga Therapeut (IAYT 800 trainee), The Yoga Therapy InstituteIAYT International Association of Yoga Therapists®
★ Yogadocent (RYT 500+)Yoga Alliance®
★ Lid van VYN Vereniging Yogadocenten Nederland; onderdeel van EUY European Union of Yoga
★ AGB-codes: 90064654 YogaSter & 90105381 Petri Sterrenburg