Vinyasa Easy Flow

Vinyasa Easy Flow yoga is leuke, vrolijke, actieve en dynamische vorm van yoga waarbij we alle houdingen op een vloeiende manier aan elkaar verbinden. We nemen hierbij onze aandacht en ademhaling mee in de bewegingen. De flow maakt het lichaam los, afvalstoffen worden uit het lichaam afgevoerd, je bouwt spierkracht op, je krijgt nieuwe energie en er ontstaat ontspanning en geestelijke rust.

 

Dit is een yogavorm die erg goed past bij mensen die van actieve en inspannende beweging houden. Het is zeer geschikt voor sporters zoals hardlopers, crossfitters, tennissers, hockeyers en voetballers. Sporten waarbij actieve en dynamische bewegingen in voorkomen. In principe alle soorten sporten waarbij veelal de korte spieren worden ontwikkeld en geactiveerd. Tijdens de Vinyasa Easy Flow lessen worden de spieren juist flink verlengd en er wordt meer ruimte gecreëerd. Hierdoor krijg je een mooie spieropbouw, waardoor het sporten beter en makkelijker gaat. Een perfecte combinatie voor het hele lichaam en geest.

 

Het lichaam wordt tijdens Vinyasa Easy Flow eerst goed opgewarmd. Tot slot wordt de intensiviteit van de asanas afgebouwd en komen lichaam en geest na een dynamische inspanning (Yang) weer tot rust en ontspanning (Yin). Gedurende de les wordt er continue gewerkt aan de ademhaling. De ademhaling en de aandacht naar binnen brengen is de leidraad van de hele les.

 

De Vinyasa Easy Flow is een heel mooie yogales met net wat meer dynamiek als in de Yin-Yang yogalessen. Een mooie afwisseling en/of opstap van de Yin-Yang lessen. Vinyasa EASY Flow is zachtheid in beweging op het ritme van de ademhaling. De lessen mogen dan wat dynamischer zijn dan de Yin-Yang lessen maar het is een EASY Flow waarbij er dus meer tijd is voor uitleg over de verschillende houdingen. Het is een heerlijke combinatie van inspanning en ontspanning. Ook hier worden meditatietechnieken en ademhalingsoefeningen in de lessen toegepast. Het lichaam en de geest wordt hierdoor sterker, krachtiger, leniger en rustiger. Wissel gerust je lessen een keer af en probeer eens naast de Yin yoga en de Yin-Yang lessen de Vinyasa EASY Flow.

 

VOOR WIE?

Vinyasa Easy Flow yoga is geschikt voor beginners, intermediate én gevorderden. Voor iedereen die een iets actievere en dynamischere les wil doen dan de Yin-Yang yogalessen. Voor mensen die graag yoga willen doen, maar ook willen voelen dat ze actief zijn bezig geweest.

 

 

 

 


★ Yoga Therapeut trainee (IAYT 800), The Yoga Therapy InstituteIAYT International Association of Yoga Therapists®
★ Yogadocent (RYT 500+)Yoga Alliance®
★ Lid van VYN Vereniging Yogadocenten Nederland; onderdeel van EUY European Union of Yoga
★ AGB-codes: 90064654 YogaSter & 90105381 Petri Sterrenburg