Oefentherapie & Levensovertuiging

TER INFORMATIE / L.S.

 

ZORGINSTANTIE

Een AGB-code is een uniek codenummer van Nederlandse zorgaanbieders of zorgverleningsinstanties.

YogaSter heeft twee AGB codes: 90064654 (zorginstantie YogaSter) & 90105381 (zorgverlener PA Sterrenburg). YogaSter is een zorginstantie.

 

OEFENTHERAPIE

Oefentherapie bestaat uit gerichte mobiliserende, stabiliserende, spierversterkende oefeningen en oefeningen en advies gericht op houdingscorrectie en het verbeteren van bewegingsgewoonten. Oefentherapie zijn bewegings-, houdings- en ontspanningsoefeningen. Yoga is een oefentherapie. Net zoals fysiotherapie een vorm van oefentherapie is.

 

LEVENSOVERTUIGING

Definitie levensovertuiging is het geheel van opvattingen dat je hebt over het leven en over de manier waarop je het beste kunt leven. Yoga is een levensovertuiging.

Yoga (Sanskriet: योग, ook vertaald: ‘juk’, ‘verenigen’, ‘beheersen’, ‘herboren’ van yuj, ‘verbinden’, ‘een maken’, ‘samenbrengen’ of ‘beheersen’ van lichaam en geest. Yoga is een van de zes orthodoxe of astika filosofische scholen (darsana’s) van het Hindoeïsme.

Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken. Namelijk het Goddelijke in Jezelf.

Yoga is dus een (levens)filosofie, een levensstijl, een levensovertuiging dat ruim 5.000 jaar geleden in India begon met diverse invloeden vanuit oa het Boeddhisme en Hindoeïsme.

Yoga omvat de manier waarop je wilt leven in goede gezondheid. Door middel van gezonde voeding, beweging, oefeningen / oefentherapie (asana’s), ademtechnieken (pranayama), meditatie en yoga filosofie (oa de Veda’s en het achtvoudige pad van Pattanjali) behoud je een gezond lichaam en geest.

CORONA LOCKDOW PERIODE

YogaSter is een zorginstantie en daarom mogen alle groepsbehandelingen oefentherapie doorgaan. YogaSter is vergelijkbaar met het bekende zorginstantie Kentalis waar ook alle groepsbehandelingen doorgaan.

Daarnaast mag YogaSter ook op basis van ‘Levensovertuiging’ doorgaan met samenkomsten en/of groepsbehandelingen. Uiteraard worden alle verplichte Corona regels van het RIVM / rijksoverheid nageleefd, het Corona Protocol en een gezondheidscheck toegepast.

 

VRAGEN:

Heeft u vragen of is er nog iets onduidelijk, neem svp contact op met Mw PA Sterrenburg (Algemeen Directeur YogaSter) op 06-29115076.

 

BRON: