Event Detail

Yin Yoga & Klankschalen XL sessie

STILTE, RESONANTIE & LOSLATEN!

Een bijzondere yoga sessie die je niet snel zal vergeten! Een heel mooi geschenk voor jezelf of voor een dierbare!

Terwijl je in de yin yoga houdingen zit of ligt komen de trillingen van de klankschaal voelbaar het lichaam binnen en er ontstaat ruimte op fysiek en energetisch niveau. De klank en trilling van klankschalen hebben een prachtige helende werking.

Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust (vanuit de wortelchakra) terwijl de hogere klanken juist energie geven (kruin chakra). Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. De klankmassage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.

Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen resoneren je lichaamcellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschaalsessie emoties los maken. Een emotionele en spirituele reiniging ondergaan. Het brengt ontspanning maar geeft vooral een mooie opluchting en opruiming van je systeem. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

De trillingen van de klankschalen dringen dus diep door in je lichaam. Blokkades kunnen worden overwonnen, zowel blokkades van je gedachten als in je lichaam. De trilling en klank ontspannen je immers volledig. Dat kan je helpen met het loslaten van spanningen of blokkades. Die blokkades kunnen groot of klein zijn. Je zult begrijpen dat het loslaten daarvan heerlijk bevrijdend kan zijn!

Laat je verrassen door deze bijzondere ervaring voor lichaam en geest. Tijdens de yin houdingen, die we langdurig vasthouden, worden de klankschalen vlakbij het lichaam geplaatst. Voor zowel de beginnende als gevorderde yogi zal deze workshop je helpen om los te laten en een diepe ontspanning te ervaren.

Bij yin yoga zit je ±2 tot 6 minuten in een houding waardoor het bindweefsel wordt opgerekt en er meer opening in het lichaam ontstaat. Terwijl je steeds dieper in de houdingen zakt krijg je een klankmassage. De combinatie van verschillende yin houdingen en trillingen zorgen ervoor dat er diepe lagen in het lichaam worden losgemaakt. Door de klanken komt ook de gedachtestroom makkelijker tot rust en wordt je op een veilige manier naar een diepe ontspanning geleid.

De KLANKSCHALEN worden bespeeld door Hem Lal Shrestha. Hem is geboren in Kathmandu, Nepal en woont sinds 2011 in Boxtel. Op zijn 15e heeft hij in Nepal klankschalen leren spelen van veel verschillende mensen maar vooral van de heer Suman tuladhar. De klankschaalspecialist in Nepal. Hem heeft in totaal wel 60 klankschalen en leert nu ook zijn twee kinderen klankschaal spelen.

Hem: “De kracht en de prachtige helende werking van de klankschalen is ongekend!”.

De YIN YOGA wordt gegeven door Petri Sterrenburg. Petri beoefent sinds 1999 yoga en is vanaf 2013 officieel yogadocente (RYT 500+ Yoga Alliance). Ze begon als freelance yogadocente les te geven voor diverse yogastudio’s in Noord-Brabant zoals Eindhoven, Den Bosch en St Oedenrode. Sinds maart 2017 heeft ze YogaStudio YogaSter Boxtel geopend in een prachtige oude fabriek dat industrieel erfgoed is. In haar studio geeft ze YIN yoga, YIN-YANG yoga, Vinyasa EASY Flow yoga, Yoga Nidra, ademsessies, zwangerschapsyoga en kinderyoga.
Begin september 2018 is ze begonnen met een prachtige studie bij The Yoga Therapy Institute in Amsterdam en verwacht in 2020 als Yoga Therapeut (IAYT 800) af te studeren. Binnenkort zal ze ook aan de slag gaan als Yoga Therapeut waarbij je via 1-op-1 sessies samen gaat werken aan herstel van lichamelijke & geestelijke klachten.

Petri: “Yoga is het beste wat je kan overkomen! Yoga is niet zweverig of vaag. Yoga is juist met beide benen op de grond staan. Yoga is voor iedereen, en het beste natuurlijke medicijn voor een gezond en gelukkig leven. Yoga is de mooiste investering in jezelf en in je gezondheid!”.

WAT:
YIN YOGA met KLANKSCHALEN & KLANKMASSAGE XL sessie door Hem Lal Shrestha & Petri Sterrenburg

DATUM:
Vrijdag 5 maart 2021

TIJDSTIP:
19:00 tot 20:30 uur

VOOR WIE:
Voor zowel de beginnende als gevorderde yogi(ni).
Helaas niet geschikt voor zwangeren.

WAAR:
YogaStudio YogaSter Boxtel
Drossaard 3, 5282MK Boxtel
www.yoga-ster.nl

DOCENTEN:
Hem Lal Shrestha (Klankschalen)
Petri Sterrenburg (Yin Yoga)

VRAGEN:
@ Petri via info@yoga-ster.nl en/of 06 29115076

INVESTERING:
inclusief onbeperkt biologische thee en iets lekkers
LEDEN: € 20,00
NIET-LEDEN: € 25,00

AANMELDEN / RESERVEREN:
1. Stuur een e-mail naar: info@yoga-ster.nl met daarin jouw voor- en achternaam.
2. Na ontvangst van jouw aanmelding ontvang je per e-mail “DEEL I ontvangstbevestiging aanmelding” met daarin de betalingscondities. Let op: je plek is dus nog niet definitief. Dit is pas na ontvangst van betaling.
3. Betreft jouw betaling voor deelname aan deze XL sessie.
4. Na ontvangst van de betaling ontvang je een e-mail “DEEL II definitieve bevestiging aanmelding”. Je plek is nu definitief gereserveerd.

GROTE kleine LETTERS:
• LEDEN zijn alle personen die bij YogaStudio YogaSter Boxtel een abonnement, 10-strippenkaart en/of een huidig proefpakket hebben.
• NIET-LEDEN zijn alle personen die geen lid zijn van YogaStudio YogaSter Boxtel en/of een verlopen proefpakket hebben.
• Het bedrag kan helaas niet verrekend worden met openstaande lessen van een abonnement of van een strippenkaart/proefpakket.
• Minimaal 10 deelnemers – maximaal 18 deelnemers.

 

 

 

 


★ Yogatherapeut i.o. (IAYT 800); International Association of Yoga Therapists® (IAYT), The Yoga Therapy Institute (YTI)
★ Advanced Yoga Teacher (RYT 500+)Yoga Alliance International®
★ Lid van Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN); member of European Union of Yoga (EUY), waarborging kwaliteitsyoga
★ AGB-codes: 90064654 & 90105381


Event information
 YogaStudio YogaSter Boxtel, Drossaard 3, 5282MK Boxtel, The Netherlands
 Petri Sterrenburg
 +31 (0)6 29115076
 info@yoga-ster.nl