Yoga Studio

YogaStudio YogaSter Boxtel is gevestigd in een prachtig historisch pand. Voormalig was dit schitterende gebouwencomplex een stoomwasserij en blekerij De Smalle Stroom. Nu is het industrieel erfgoed. Het ligt pittoreske gelegen aan het Smalwater, een zijstroompje van de Dommel, en dichtbij het centrum.  De vier overgebleven gebouwen zijn: een fabrieksgebouw (hierin zit YogaStudio YogaSter Boxtel), het ketelhuis, de directeurswoning en de schoorsteen. Een geweldig historisch plekje van Gemeente Boxtel!

Leuk weetje: de schoorsteen dateert uit 1852 en bezit zeldzaamheidswaarde vanwege de karakteristieke ambachtelijk-traditionele metselwijze in radiaalsteen. Daarmee is deze schoorsteen de oudste in radiaalstenen gebouwde schoorsteen van ons land en anno 2016 een van de laatste overgebleven fabrieksschoorstenen in Boxtel (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed).

De YogaStudio is met haar 12 meter lengte en 5,5 meter breedte heerlijk ruimtelijk. Er zijn veel ramen voor een mooie lichtinval en het heeft een hoog plafond met prachtige oude historische houten balken. Het is een ruimte waar je gelijk thuis voelt.

Zodra je de straat Drossaard binnenkomt staat de gedistingeerde directeurswoning en het voormalige fabrieksgebouw in lichtgrijze kleur aan de linkerkant. De hoofdingang is bij nummer 3 en heeft een gele voordeur en gele YogaSter gevelvlaggen. Via een smalle gang ga je met een trap omhoog (15 treden) en dan aan de rechterkant ligt de YogaStudio.


WAAROM DE NAAM YOGASTER?

  • Het woord STER is een verwijzing naar mijn achternaam Sterrenburg. Gekregen van mijn lieve vader die helaas in 1985 veel te jong op 64-jarige leeftijd is overleden aan die vreselijke ziekte kanker. Zo blijft hij prachtig schitterende als een heel speciale STER in mijn leven.
  • De STERREN in het universum. Miljarden mooie magische sterren. Wij weten al vrij veel over het universum maar er is nog zoveel meer wat wij niet weten. Het universum is oneindig. Net als Yoga!
  • Ook JIJ bent een STER in YOGA! Iedereen! Jij, ik, wij zijn allemaal een YogaSTER! Ieder op een eigen manier, tempo en via een eigen yogapad.

 

 


★ Yoga Therapeut (IAYT 800 trainee), The Yoga Therapy InstituteIAYT International Association of Yoga Therapists®
★ Yogadocent (RYT 500+)Yoga Alliance®
★ Lid van VYN Vereniging Yogadocenten Nederland; VYN is member of EUY European Union of Yoga
★ AGB-codes: 90064654 YogaSter & 90105381 Petri Sterrenburg